Ucraina cere UE ajutor militar de anvergură în urma "INVAZIEI RUSE"

134
1
Ucraina cere UE ajutor militar de anvergură în urma

Articole recomandate

Ucraina a afirmat joi că "trupe ruse" au preluat controlul asupra orașului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donețk, unde au avut loc confruntări violente în ultimele zile. Ucraina a cerut Uniunii Europene să îi acorde un "ajutor militar de anvergură" în urma unei "invazii ruse nedisimulate", conform ambasadorului ucrainean la UE, Konstiantin Eliseiev. Ambasadorul rus la OSCE, Andrei Kelin, a declarat însă că nu există soldați ruși în Ucraina, la finalul unei reuniuni a organizației la Viena.

"Facem apel la o sesiune extraordinară a Consiliului European, la 30 august, pe tema Ucrainei (...). Ajunge cu conivența și calmarea agresorului. Solidaritatea trebuie să se materializeze prin sancțiuni semnificative și un ajutor militar și tehnic de anvergură", a declarat Eliseiev, potrivit paginii de Facebook a ambasadei ucrainene la UE.

Ambasadorul SUA la ONU:Rusia să înceteze "minciunile" și alimentarea conflictului din Ucraina



Rusia trebuie să înceteze "minciunile" și operațiunile de alimentare a conflictului din Ucraina, a afirmat, în Consiliul de Securitate ONU, Samantha Power, ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite.

"Rusia trebuie să înceteze minciunile și alimentarea conflictului din estul Ucrainei", a spus Samantha Power în Consiliul de Securitate al ONU, reunit în sesiune de urgență pe tema crizei din Ucraina.



Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat joi că Rusia riscă să fie vizată de noi sancțiuni, în contextul acuzațiilor privind prezența militarilor ruși în Ucraina."Noi am spus foarte clar, începând din martie, că sunt posibile noi sancțiuni în cazul escaladării conflictului", a declarat Merkel.

"Criza ucraineană va figura pe ordinea de zi a Consiliului European și vom analiza modalități de reacție", a adăugat Merkel.

"Vrem o soluție diplomatică, dar constatăm că situația s-a înrăutățit în ultimele zile; există informații privind prezența militarilor ruși, există informații despre noi lupte și despre avansarea separatiștilor", a insistat Merkel.



Comentează știrea

GICA
31 august 2014
ALTE EFEMERIDE

SCART, SCART.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9098 secunde