Ucraina: Legea marțială ar putea fi instituită în regiunile din est! Sute de rebeli uciși în 24 de ore

330
Ucraina: Legea marțială ar putea fi instituită în regiunile din est! Sute de rebeli uciși în 24 de ore - 24ucraina022d2ad815f7-1401873501.jpg

Articole recomandate

Președintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov i-a ordonat secretarului Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrii Parubii, să examineze împreună cu alte instituții ale statului posibilitatea instituirii legii marțiale în regiunile Donețk și Lugansk (est), unde armata ucraineană desfășoară în aceste zile o ofensivă puternică împotriva insurgenților proruși, după cum a informat Interfax-Ukraina, citând site-ul prezidențial.


Potrivit decretului, secretarul Consiliului pentru securitatea națională și apărare urmează să examineze de urgență împreună cu Ministerele Apărării și de Interne, cu Administrația pentru frontiera de stat și Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) necesitatea instituirii legii marțiale în regiunile Donețk și Lugansk, unde are loc operațiunea antiteroristă 'pentru a pune capăt conflictului armat pe teritoriul Ucrainei și pentru a evita victime în rândul civililor, al militarilor și al forțelor de ordine', scrie Agerpres.


Comandamentul operațiunii antiteroriste a raportat marți seara președintelui interimar Oleksandr Turcinov că în urma ofensivei a fost 'curățată' complet de rebeli partea de nord a regiunii Donețk. Au fost distruse principalele fortificații ale separatiștilor în localitatea Semionovka și a fost preluat controlul asupra localității Kransnîi Liman, a mai raportat acesta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde