Un acord excelent pentru Uniunea Europeană!

70
Un acord excelent pentru Uniunea Europeană! - uniuneaeuro-1371209083.jpg

Articole recomandate

Parlamentul European, Comisia Europeană și președinția irlandeză a Uniunii Europene au ajuns la un acord de principiu asupra unei mai bune recunoașteri a calificărilor profesionale în țările europene, în special sub forma unei cărți profesionale electronice.

Acordul care urmează să fie oficial adoptat de Parlamentul European și Consiliu, reprezentant al statelor membre, se referă la anumite revizuiri ale unei directive europene privind calificările profesionale, în scopul de a încuraja și simplifica mobilitatea lucrătorilor în Europa.

"Angajații care doresc să lucreze într-un alt stat membru o vor putea face mult mai ușor, fiindu-le recunoscute mult mai repede calificările", scrie comunicatul eurodeputatei franceze Constance Le Grip, din partea PPE.

"Cartea electronică, în cadrul unei mobilități temporare, va înlocui procedurile de declarare existente și le va permite angajaților să furnizeze servicii fără alte formalități în ceea ce privește calificările", a explicat comisarul european însărcinat cu Piața internă, Mochel Barnier, într-un comunicat.

Documentul va fi introdus doar pentru profesiile care doresc să se folosească de el. Barnier a salutat faptul că "două profesii foarte mobile, infirmierii și inginerii, au arătat deja un veritabil interes" pentru acest document.

Directiva introduce, între altele, o actualizare a condițiilor de formare, inclusiv o mai mare transparență în ceea ce privește formarea continuă pentru mai multe profesii, precum medici, dentiști, farmaciști, infirmieri, moașe, veterinari sau chiar arhitecți.

v v v

Pentru a completa o mobilitate care va deveni mai simplă și mai rapidă, mai ales în sectorul medical, directiva propune să întărească siguranța pacienților și consumatorilor în general, dezvol-tând un mecanism de alertă și clarificând regulile privind cunoștințele lingvistice ale specialiștilor imigranți.

"Această directivă modernizată va răspunde penuriei de forță de muncă în Uniunea Europeană, venind în ajutorul celor care caută angajați specializați, mai ales tineri", a subliniat Barnier. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4858 secunde