Un bărbat a fost scos de sub dărâmături la 11 zile după seismul din Haiti

1261
Un bărbat a fost scos de sub dărâmături la 11 zile după seismul din Haiti - c099e468717d7f2501b9538dd6bdf97b.jpg
La 11 zile după seismul care a devastat Haiti, o echipă internațională de salvare a reușit, sâmbătă, să scoată în viață de sub dărâmături un bărbat de 25 de ani, care a explicat că a supraviețuit bând Coca-Cola, relatează AFP.
Deși se putea mișca și putea vorbi, susținând că se simte bine, bărbatul, care se numește Wismond Exantus, a fost spitalizat și încurajat să doarmă.
"Mă simt bine", a declarat tânărul pe patul de spital, explicând în creolă că a supra-viețuit bând Coca-Cola. "Am băut Coca-Cola în fiecare zi și mâncam mici chestii", a povestit el la câteva ore după ce a fost extras de sub ruinele băcăniei Napolitain. Vocea sa era slăbită, dar sigură. Potrivit medicului, el este într-o stare de sănătate uimitor de bună, dată fiind trauma prin care a trecut.
Wismond Exantus a declarat salvatorilor că alte cinci persoane au supraviețuit sub ruine, dar pompierii nu au depistat niciun semn de viață.
Prezența lui Wismond Exantus sub ruinele magazinului a fost depistată de familie, care i-a auzit vocea. Familia este cea care a anunțat echipele de salvare. Wismond Exantus a povestit că a fost prins sub ruine într-un mic spațiu în care se putea mișca ușor de la stânga la dreapta și putea bate în obiecte pentru a atrage atenția. "Nu am strigat, pur și simplu m-am rugat", a spus el.
Sosiți la fața locului, salvatori francezi, asistați de colegi americani și greci, au reușit să stabilească un contact vocal cu tânărul. "I-am putut vorbi. Ne-a răspuns. Am reușit să deschidem o gaură pentru a-i permite să primească lumină (...) Am reușit să-i dăm apă, ca să reziste pe durata ultimelor ore ale operațiunii", a povestit locotenent-colonelul Renou.
În ciuda încheierii oficiale a căutărilor, 62 de echipe străine sunt încă prezente la Port-au-Prince, unde de la 12 ianuarie 133 de persoane au putut fi salvate de sub ruine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6444 secunde