Un comando a ucis 16 grăniceri egipteni

256
Un comando a ucis 16 grăniceri egipteni - comando-1344268881.jpg
Bărbați înarmați suspectați că ar fi membri islamiști ai jihadului au atacat duminică un post de frontieră dintre Egipt și Israel, omorând 16 grăniceri egipteni, după care au pătruns la bordul unui vehicul blindat pe teritoriul israelian, unde au fost neutralizați.

Președintele egiptean Mohamed Morsi s-a angajat, în noaptea de duminică spre luni, să reia controlul asupra Sinaiului egiptean, unde situația s-a degradat după revolta în urma căreia a fost îndepărtat de la putere predecesorul său, Hosni Mu-barak, la începutul lui 2011.

"Forțele (de securitate) își vor impune controlul deplin asupra acestor regiuni", a declarat Morsi într-un discurs televizat, după o reuniune de urgență cu oficiali militari, ministrul de Interne și șeful serviciilor de informații.

"Instrucțiuni clare" au fost date în vederea preluării "controlului total asupra Sinaiului" și "urmăririi și capturării autorilor acestei crime", a continuat președintele egiptean, adăugând că atacatorii "vor plăti scump", ca și toți "cei care vor colabora cu ei".

Ministrul israelian al Apărării Ehud Barack a apreciat, pe de altă parte, că asaltul subliniază "necesitatea ca autoritățile egiptene să acționeze ferm în vederea restabilirii securității și a luptei împotriva terorismului în Sinai".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5112 secunde