Un elev ar putea fi cercetat pentru acte de terorism, după ce a anunțat o alarmă falsă cu bombă

336
Un elev de la Grupul Școlar "G.E. Palade" din Constanța, în vârstă de 17 ani, ar putea fi cercetat pentru acte de terorism după ce fost prins de polițiști, ieri, la scurt timp după ce anunțase amplasarea unei bombe în unitatea de învățământ.
Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, ieri dimineață, la ora 10,22, la Dispeceratul de Urgență 112 a fost primit un telefon prin care o persoană a anunțat că în clădirea Grupului Școlar "George Emil Palade" din Constanța se află amplasată o bombă.
Anchetatorii au reușit identificarea apelantului în timp foarte scurt, astfel încât nici nu a mai fost necesar ca grupa pirotehnică a IPJ Constanța, ce s-a deplasat la fața locului, să efectueze controlul de specialitate în incinta clădirii.
Autorul apelului, Cosmin T., în vârstă de 17 ani, elev chiar la unitatea de învățământ cu pricina, le-a declarat polițiștilor că a sunat de pe telefonul mobil personal la 112, fără a avea un motiv întemeiat, ci doar cu intenția de a face o glumă. Se pare că tânărul suferă de unele probleme psihice, astfel încât urmează să fie supus unei expertize pentru a se stabili dacă are discernământ.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Toxice, din cadrul IPJ Constanța, iar în funcție de rezultatul expertizei, tânărul ar putea fi cercetat pentru comiterea infracțiunii de acte de terorism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6181 secunde