Un elicopter militar rus s-a prăbușit în Cecenia

177
Un elicopter militar rus  s-a prăbușit  în Cecenia - elicopter-1363580585.jpg
Un elicopter militar s-a prăbușit, sâmbătă, în timpul aterizării din cau-za vremii nefavorabile în republica rusă Cecenia, făcând trei morți, au precizat forțele de ordine și agențiile de presă ruse, preluate de AFP. 


Elicopterul model Mi-8 s-a prăbușit în timp ce încerca să aterizeze la o bază militară din Hankala, în apro-piere de Groznâi, capitala cecenă. Trei membri ai echipajului au murit pe loc, iar un altul a fost spitalizat, a indicat Comitetul de anchetă într-un comunicat. Elicopterul a fost distrus aproape în întregime. Agențiile ruse de presă au citat o sursă militară potrivit căreia accidentul ar fi fost provocat de condițiile meteo nefavorabile.

"Elicopterul a aterizat în condiții de slabă vizibilitate și s-a lovit de sol", a precizat sursa respectivă. Mi-8 este un aparat polivalent cu două turbine, de concepție sovietică, capabil să transporte circa 30 de oameni și ce poate fi de asemenea dotat cu armament.

Cecenia, o mică republică muntoa-să din Caucazul rus, a fost răvășită de două războaie succesive înce-pând din 1994, între forțele ruse și rebelii separatiști care cu timpul s-au islamizat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5152 secunde