Un nou cutremur puternic zguduie Japonia

583
Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,1, s-a produs ieri dimineață în largul coastei de nord-est a Japoniei, a anunțat Institutul american de Geofizică (USGS), dar Centrul de alertă tsunami pentru Pacific nu a emis nicio alertă.
Cutremurul a fost înregistrat ieri, la ora locală 5.57 (miercuri, 22.57, ora României), la o adâncime de doar 11,2 kilometri, la 190 de kilometri est de orașul Morioka (Insula Honshu).
Nu au existat informații privind eventuale pagube sau victime.
Peste 400 de replici, cu magnitudinea de cel puțin 5, au fost înregistrate de la cutremurul cu magnitudinea 9 care a afectat Japonia la 11 martie, provocând un tsunami uriaș și o catastrofă la centrala nucleară Fukushima. Potrivit experților, clădirile centralei, deja afectate, ar putea suferi noi pagube, în caz de cutremure puternice și repetate.
Cutremurul de la 11 martie și valul uriaș care i-a urmat au devastat coastele de la Pacific din nord-estul arhipelagului și s-au soldat cu 28.000 de morți și dispăruți și pagube colosale.
Autoritățile japoneze au modificat marți nivelul gravității accidentului de la 5 la 7, gradul maxim pe scara internațională a evenimentelor nucleare (INES), care corespunde catastrofei de la Cernobîl, din 1986.
Autoritățile au anunțat, totodată, că emisiile radioactive de la Fukushima Daiichi (numărul 1) nu au ucis, până în prezent, nicio persoană și reprezintă doar 10 la sută din nivelul celor de la reactorul ucrainean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7127 secunde