Un nou vaccin anti-COVID, considerat eficient împotriva subvariantei Omicron

237
Un nou vaccin anti-COVID, considerat eficient împotriva subvariantei Omicron - 1686420460huge-1660026893.jpg

Articole recomandate

Un nou vaccin anti-COVID-19 considerat eficient împotriva subvariantei Omicron va fi disponibil pentru populaţia din Japonia încă de la jumătatea lunii octombrie, a anunţat luni guvernul nipon, relatează Xinhua.



Un grup de experţi din Ministerul Sănătăţii din Japonia s-a reunit luni şi a aprobat planul guvernului de a lansa campania de vaccinare cu o doză de rapel specifică Omicron pentru toţi rezidenţii care au primit două doze de vaccin.

Aşa-numitul vaccin bivalent, un amestec de ingrediente provenite din vaccinurile COVID-19 existente şi din cele pentru subvarianta BA.1 a Omicron, este de aşteptat să crească numărul anticorpilor neutralizanţi împotriva subvariantei BA.5, care în prezent provoacă infecţii în întreaga ţară, potrivit Agerpres.ro.

Noul vaccin este în curs de dezvoltare de către companiile farmaceutice americane Pfizer şi Moderna. După aprobarea clinică, Ministerul Sănătăţii japonez intenţionează să înceapă să importe vaccinul încă din septembrie.

Oficialii japonezi afirmă că vaccinurile vor preveni afecţiuni grave în rândul persoanelor în vârstă şi vor spori imunitatea generală a societăţii.

Japonia a raportat luni 137.859 de noi cazuri de coronavirus. Ţara se confruntă cu un al şaptelea val al pandemiei de COVID-19, determinat de subvarianta Omicron BA.5 foarte transmisibilă, înregistrându-se aproape 250.000 de cazuri noi zilnice săptămâna trecută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.477 secunde