Un român, printre victime după ruperea unui gheţar din Alpi, în Italia

233
Un român, printre victime după ruperea unui gheţar din Alpi, în Italia - 12014488070322ccapalpineglacieri-1656915240.jpg

Articole de la același autor

Șase morți, nouă răniți, dintre care unul în stare gravă și 16 dispăruți este bilanţul provizoriu al victimelor în urma prăbușirii unui ghețar uriaș din Alpi, a anunțat Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă Veneto, citat de Ansa.

Cel puţin un român este dispărut după ruperea unui gheţar în Alpii italieni. Din primele informaţii, gheţarul s-a prăbuşit după două zile în care s-a înregistrat un record de temperatură în vârful gheţarului – 10 grade Celsius.

„Prăbuşirea de pe vârful Marmolada este consecinţa condiţiilor meteorologice actuale, adică un episod de căldură timpurie care coincide cu problema încălzirii globale”, a explicat pentru AFP profesorul Massimo Frezzotti, de la departamentul de ştiinţe al Universităţii Roma 3.

Autorităţile italiene au reuşit să identifice patru dintre cele şase victime. Este vorba despre trei italieni şi un ceh. Mai trebuie identificaţi un bărbat şi o femeie. Printre cei dispăruţi se află italieni, germani, cehi şi români.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6227 secunde