Uniunea Europeană este noua firmă de PR a IMM-urilor românești

278
IMM-urile constănțene își pot promova imaginea pe plan internațional, cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.
Până pe 18 august, firmele pot depune cereri de finanțare în cadrul schemei "Sprijin pentru accesul pe noi piețe și internaționalizare", derulată prin Programul Operațional Sectorial (POS 2007 - 2013).
Conform ghidurilor publicate pe pagina www.mimmc.ro, bugetul alocat pentru 2008 este de 2,1 milioane euro, suma maximă care poate fi acordată fiind de 200.000 euro. Banii se acordă după regula de minimis (subvenții de stat mai mici de 200.000 euro, în ultimii trei ani) și acoperă 70% din totalul cheltuielilor eligibile, în cazul întreprinderilor mici (până la 49 de angajați) și microîntreprinderilor (până la 9 angajați), respectiv 60% în cazul întreprinderilor mijlocii (până la 249 de angajați).
Proiectele trebuie implementate în maximum 24 de luni, între data semnării contractului de finanțare și data finalizării ultimei activități prevăzute în proiect.
Concret, banii pot fi utilizați pentru participarea la târguri și expoziții, organizate în țară sau în străinătate, misiuni economice, elaborarea și producția de materiale tipărite sau inscripționate, pentru promovare, îmbunătățirea sau realizarea unor pagini web de prezentare a activității și produselor solicitantului și achiziția de servicii de promovare, marketing și identificarea furnizorilor și clienților externi.

v v v
Aceleași condiții de finanțare se aplică și la schema de sprijin pentru implementarea standardelor internaționale în cadrul IMM-urilor. Cererile de finanțare pot fi depuse tot până pe 18 august, alocațiile financiare maxime fiind de 200.000 euro, tot pe baza regulii de minimis. Bugetul pe 2008 este de 4,1 milioane euro.
Banii pot fi direcționați spre înfiin-țarea, modernizarea și acreditarea laboratoarelor de încercări și etalonări, implementarea și certifi-carea sistemului de management al calității ISO 9001, etichetarea ecologică și certificarea produselor, serviciilor și proceselor tehnologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8003 secunde