Unul dintre cei mai vânați oameni din lume, MORT SUBIT

812
Unul dintre cei mai vânați oameni din lume, MORT SUBIT - beltran92049300-1542701358.jpg

Articole recomandate

Hector Beltran Leyva a murit duminică în condiții considerate suspecte. Potrivit unui comunicat oficial al guvernului de la Ciudad de Mexico, acesta ar fi murit în urma unui infarct.

Ministrul mexican de Interne a declarat că Beltran Leyva, în vârstă de 56 de ani, a fost transportat cu dureri în piept la spitalul central din Toluca, dar doctorii nu l-au putut salva.

Beltran Leyva a fost arestat în 2014, în San Miguel de Allende, un oraș colonial preferat mai ales de pensionarii din SUA ca loc unde să-și petreacă bătrânețea, dar el a evitat o cerere de extrădare venită din partea Statelor Unite. Alfredo și Carlos, frații lui Hector Beltran Leyva, au fost arestați, în timp ce Arturo a fost ucis de forțele de securitate în anul 2009. Soția lui, Clarke Laborine Archuleta, a fost și ea arestată, în 2016, după ce a preluat operațiunile de cartel și a încercat să reafirme controlul organizației în zona de coastă a stațiunii Acapulco.

Cartelul Beltran Leyva a fost un jucător de frunte în traficul de droguri, deținând într-o vreme controlul de la granița cu SUA, în zona deșertului Sonora. Inițial cei patru frați Beltran Leyva au făcut oparte din Cartelul de la Sinaloa, pe care l-au părăsit însă în 2008, după ce Alfredo a fost arestat, ceilalți trei acuzându-l pentru asta pe liderul organizației, celebrul "El Chapo" Guzman. Ca răspuns la presupusa trădare, frații Beltran Leyva au ordonat uciderea lui Édgar Guzmán López, în vârstă de 22 de ani, unul dintre fiii lui El Chapo. Acesta a fost ucis în parcarea unui centru comercial, într-o amplă acțiune, de către 15 bărbați înarmați cu puști de asalt și lansatoare de grenade. Ulterior, Cartelul Beltran Leyva a încheiat înțelegeri cu foștii lor rivali, Cartelul Golfului și Los Zetas.

Cartelul Beltran Leyva este considerat unul dintre cele mai nemiloase și brutale din Mexic, prin modul în care reacționează față de victimele lor, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8338 secunde