Val de căldură de 50 de grade Celsius în SUA

92
Val de căldură de 50 de grade Celsius în SUA - cald-1372529976.jpg

Articole recomandate

Un val de căldură afecta sâmbătă sud-vestul Statelor Unite, cu temperaturi record de aproape 50 de grade Celsius în anumite zone din California, și ar urma să dureze tot weekendul, potrivit serviciilor meteorologice americane, relatează AFP. National Weather Service a avertizat populația, pe site, cu privire la un "episod de caniculă susceptibil să pună pericol vieți". Statele vizate sunt California, Arizona și Nevada.

Autoritățile preconizează pentru sâmbătă după-amiaza temperaturi de până la 47 de grade Celsius la Phoenix (Arizona) și Las Vegas (Nevada), 48 de grade Celsius la Palm Springs în California și până la 53 de grade Celsius în Valea Morții, unul dintre cele mai mari parcuri naționale din Statele Unite, în estul Californiei, care se extinde în parte în Nevada.

Recordul mondial a fost înregistrat pe 10 iulie 1913 în Valea Morții, și a fost de 57 de grade Celsius, potrivit Serviciului Parcurilor Naționale. În Las Vegas, 30 de persoane au fost spitalizate vineri, în urma unui val de căldură, la un festival de muzică în aer liber, a anunțat postul NBC. Canicula ar urma să continue la începutul săptămânii, îndreptându-se spre nord, potrivit serviciului american de meteorologie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1686 secunde