Valoarea taxei de primă înmatriculare s-ar putea tripla

413
Valoarea taxei de primă înmatriculare se va tripla în unele cazuri, potrivit ultimei propuneri trimise Comisiei Europene de către Ministerul Economiei și Finanțelor.
În același timp, taxa ar urma să scadă direct proporțional cu vechimea, în cazul mașinilor încadrate în aceeași categorie Euro și cu aceeași cilindree.
Astfel, pentru un automobil nou, cu Euro4 și o cilindree de 1.400 – 1.600 centimetri cubi, valoarea taxei de primă înmatriculare ajunge la circa 460 euro. Pentru același automobil, dar cu o vechime de doi ani, proprietarii vor plăti o taxă cu 15% mai mică. În prezent, valoarea taxei este de 161 euro.
Un automobil, de tip Euro3, și cu o cilindree de 1.400 – 1.600 cmc, va putea fi înmatriculat contra sumei de 1.000 euro, valoare care scade progresiv, în funcție de vechime.
Pentru mașinile mai vechi de 2 ani, proprietarii plătesc acum 284 euro, în timp ce pentru automobilele mai vechi de 5 ani, taxa este de aproape 300 euro.
Pentru mașinile puternice, taxa este și mai mare. Astfel, un auto-mobil cu o capacitate cilindrică de 3 litri este înmatriculat după achi-tarea unei taxe de circa 4.300 euro.
Până la urma, poluarea pe șosele se va reduce nu pentru că se vor cumpăra mașini noi, ci pentru că nu se vor mai cumpăra deloc. Cum taxele vor fi mai mari, importurile vor fi mai mici și, implicit, numărul mașinilor de pe străzi va scădea, reducând astfel și poluarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0533 secunde