Vaticanul pune sub tutelă o organizație bănuită că este o asociație secretă

129
Vaticanul pune sub tutelă o organizație bănuită că este o asociație secretă - vaticanul-1569763948.jpg

Articole recomandate

Asociația internațională Vestitori ai Evangheliei, recunoscută de Vatican, dar suspectată ca fiind o societate secretă care se opune Papei, a fost pusă sub tutelă pontificală pe motivul unor "deficiențe legate de guvernarea sa" și de "stilul de viață" al unei părți din membrii săi, a anunțat, sâmbătă, Sfântul Scaun, transmite AFP.

În urma unei anchete, asociația fondată de brazilianul Joao Scognamiglio Clas Dias este pusă "sub autoritatea unui comisar cu acordul Papei", se arată într-un comunicat al Sfântului Scaun.

Motivele anchetei, "apoi decizia de a numi un comisar pontifical, sunt legate de deficiențe privind stilul de guvernare, viața membrilor Consiliului, administrația, gestionarea lucrărilor și colectarea resurselor".

Tutela va fi exercitată de cardinalul Raymundo Damasce no Assis, arhiepiscop emerit de Aparecida (Brazilia).

Prima asociație de credincioși milenariști aprobată de Papa Ioan Paul al II-lea în 2001, asociația Vestitori ai Evangheliei face obiectul unei anchete pe care Vaticanul a lansat-o în iunie 2017.

Atunci, specialistul de referință al Vaticanului din Italia Andrea Tornielli, astăzi director editorialist al departamentului pentru comunicare al Sfântului Scaun, a dezvăluit informații, menționând anumite activități precum ședințe de exorcizare în cursul cărora oficianții vorbeau cu diavolul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.499 secunde