Video VIDEO - A început ceremonia de încoronare la Westminster Abbey/ UPDATE

236
VIDEO - A început ceremonia de încoronare la Westminster Abbey/ UPDATE - media168336710478585200-1683368308.jpg

Articole de la același autor

Ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea şi a soţiei sale, regina Camilla, a început la Westminster Abbey din Londra, sâmbătă, la ora locală 11.00 (09.00 GMT), sub privirile a milioane de telespectatori din lumea întreagă şi a celor 2.300 de invitaţi care participă la acest eveniment istoric, relatează DPA.




Regele Charles şi regina Camilla au fost întâmpinaţi în faţa intrării principale de la Westminster Abbey de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care îl va unge şi îl va încorona pe monarh, după ce acesta a străbătut într-o trăsură de stat străzile din centrul Londrei în cadrul unei procesiuni grandioase.

Charles al III-lea, care a urcat pe tron la 8 septembrie 2022, la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, va depune jurământul de recunoaştere a diferitelor religii practicate în ţară şi, de asemenea, ca şef al Bisericii Anglicane, înainte de a primi însemnele regale şi de a i se pune pe cap coroana Sfântului Edward.


Regele Charles al III-lea şi regina Camilla au ajuns sâmbătă cu trăsura "Diamond Jubilee" la Westminster Abbey pentru încoronare.

Numeroşi şefi de state şi de guverne, precum şi celebrităţi din diverse domenii de activitate, s-au reunit deja în interiorul catedralei cu ocazia acestei zile istorice.

Pe lista celor 2.300 de invitaţi se află personalităţi din politică, showbiz, capete încoronate, dar şi eroi din viaţa de zi cu zi, rude şi prieteni apropiaţi ai regelui Charles şi ai reginei Camilla.

În vârstă de 74 de ani, Charles al III-lea a devenit rege imediat după moartea mamei sale, regina Elizabeth a II-a, în urmă cu aproape opt luni, la 8 septembrie 2022. Dar încoronarea este o zi simbolică, care combină o slujbă religioasă şi fastul unei tradiţii britanice, unice în lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1093 secunde