Concurs Viktor Iușcenko vrea un nou mandat de președinte al Ucrainei

340

Articole recomandate

Președintele ucrainean Viktor Iușcenko a anunțat într-un interviu pentru Kommersant Ukraina că își va depune candidatura pentru un nou mandat de președinte, dar va candida totodată și pentru Parlament la alegerile parlamentare anticipate care, spune el, vor avea loc la 25 octombrie, relatează RADOR.
"Alegerile anticipate nu constituie nicio tragedie. Despre acest lucru am vorbit de mai multe ori în ultimii doi ani, mai ales că parlamentul nostru constituie o sursă permanentă de criză politică. Realizarea scrutinului parlamentar anticipat nu constituie un scop în sine pentru șeful statului.
Important este să fie eliminate vechile greșeli, astfel încât noul legislativ să poată lucra eficient", a explicat Iușcenko.
El a anunțat că a aprobat organizarea simultană a alegerilor legislative și prezidențiale pe 25 octombrie, dar data trebuie confirmată și de alte instituții ale statului.
Președintele ucrainean Viktor Iușcenko, a cărui demisie este cerută de opoziția prorusă, se declarase dispus să accepte alegeri prezidențiale anticipate, dar a pus condiția să fie organizate simultan și noi alegeri legislative. Parlamentul ucrainean a fixat data viitoarelor alegeri prezidențiale la 25 octombrie, dar președintele a spus inițial că o va contesta în justiție, la Curtea Constituțională, dorind un scrutin în ianuarie 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7415 secunde