Viktor Orban: Relațiile dintre România și Ungaria s-au deteriorat după 2012

66
Viktor Orban: Relațiile dintre România și Ungaria s-au deteriorat după 2012 - viktororban-1437904005.jpg

Articole recomandate

Premierul Ungariei, Viktor Orban, este de părere că relațiile româno-maghiare s-au deterioriat după 2012.

Oficialul a spus că înainte de 2012 relațiile erau pragmatice și de încredere, după care situația s-a schimbat. Viktor Orban acuză politicienii români că au jignit de multe ori Ungaria, și e de părere că cele două țări trebuie să se întoarcă la o relație eficientă.

''Până în 2012, și chiar și în 2012, eu cred că această relație dintre România și Ungaria s-a bazat pe niște principii foarte bune, pragmatice și de încredere. Din păcate, în 2012 s-a schimbat situația. Eu nu-mi aduc aminte ca politicienii să fi jignit Ungaria de atâtea ori vreodată în istorie, de câte ori s-a întâmplat acest lucru din 2012. Noi nu am făcut nimic, noi nu ne-am revanșat și nici nu o să ne revanșăm, pentru că noi suntem interesați într-o relație bună, eficientă cu România", a spus premierul Ungariei.

Viktor Orban a arătat cele două țări ar trebui să se întoarcă la o relație eficientă, dacă și politicienii români își doresc acest lucru.

"Nu știu dacă se va întâmpla, dacă există totuși o dorință foarte clară de partea română, de partea celor care fac politica externă a României să se revină la relația normală, eficientă, care a existat până în 2012. Noi nu știm dacă politicienii români, dacă cei responsabili cu această politică externă vor să reluăm relația, pentru că noi, Ungaria spunem că această relație nu ar fi trebuit să se strice după 2012", a declarat Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Diverse : Viktor Orban, ATACAT cu ROȘII
Pagina a fost generata in 0.5899 secunde