Vizate sunt femeile! Agenţia Europeană pentru Medicamente adaugă un nou efect advers produs de vaccinurile împotriva COVID-19

899
Vizate sunt femeile! Agenţia Europeană pentru Medicamente adaugă un nou efect advers produs de vaccinurile împotriva COVID-19 - pozacovid-1667025039.jpg
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat vineri adăugarea menstruaţiilor abundente la lista efectelor secundare ale vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19 fabricate de Moderna, precum şi de Pfizer şi partenerul său, BioNTech, informează Reuters.


Cazuri de menstruaţii abundente - sângerare caracterizată printr-un volum şi/sau o durată crescute care afectează calitatea vieţii - au fost raportate în timpul studiilor clinice, în viaţa reală şi în literatura medicală, a precizat EMA.


Cazurile - care au fost, în ce mai mare parte, puţin grave şi temporare - au fost raportate după prima, a doua şi după doze booster ale vaccinului Comirnaty, de la Pfizer-BioNTech, şi vaccinului Spikevax, al Moderna, mai spune Agenţia.


Autoritatea de reglementare a ajuns acum la concluzia că există cel puţin o ''posibilitate rezonabilă'' ca menstruaţiile abundente să aibă o asociere cauzală cu aceste vaccinuri.


Pfizer, BioNTech şi Moderna nu au fost disponibile imediat pentru a comenta informaţia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4886 secunde