Vladimir Putin: Puterile mondiale sunt pe 'drumul cel bun' în privința armelor chimice din Siria

108
Vladimir Putin: Puterile mondiale sunt pe 'drumul cel bun' în privința armelor chimice din Siria - vladimirputin-1380728358.jpg

Articole recomandate

Puterile mondiale sunt pe 'drumul cel bun' cu planul de a distruge armele chimice ale Siriei și pot evita o intervenție militară în conflict dacă lucrează împreună, a declarat, miercuri, președintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters, citat de Agerpres.ro.

Un acord privind planul de distrugere a armelor chimice siriene a fost convenit după ce președintele american Barack Obama a cerut Congresului să aprobe atacuri aeriene pentru a sancționa guvernul sirian pentru un atac cu gaz sarin de la 21 august, despre care SUA afirmă că s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane.

"Există toate motivele să credem că suntem pe drumul cel bun", a spus Putin la o conferință privind investițiile.

Președintele rus a afirmat că planul privind armele chimice, care a relansat eforturile de a convoca o conferință internațională pentru a căuta o soluție la conflict, nu ar fi putut fi realizat fără sprijinul lui Obama și al liderilor din multe țări.

"Consider că, dacă vom continua să acționăm într-un astfel de mod coordonat, nu va fi nevoie să folosim forța și să creștem numărul de persoane rănite și ucise în Siria, un teritoriu aflat într-o lungă suferință", a spus Putin.

Rusia a fost cel mai puternic susținător al președintelui sirian Bashar al-Assad în timpul războiului civil, blocând mai multe inițiative americane în cadrul Consiliului de Securitate al ONU și acuzând forțele rebele de atacul cu gaze.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde