Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva mobilizării

210
Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe ruşi să protesteze împotriva mobilizării - volodimir-1663955093.jpg

Articole recomandate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ruşi să protesteze împotriva mobilizării pe frontul ucrainean anunţate de Kremlin sau să se predea forţelor Kievului, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„În acest război, în şase luni, au fost ucişi 55.000 de soldaţi ruşi. Vreţi mai mulţi? Nu? Deci protestaţi! Luptaţi! Fugiţi sau predaţi-vă armatei ucrainene”, a lansat Zelenski în tradiţionalul său mesaj video. „Acestea sunt opţiunile voastre pentru a supravieţui”, a adăugat el.

„Sunteţi deja complici la toate crimele şi torturile ale căror victime sunt ucrainenii. Pentru că tăceţi. Pentru că tăceţi mereu”, a acuzat liderul de la Kiev. El a adăugat că autorităţile ruse se pregătesc să mobilizeze până la un milion de oameni. Oficial, Moscova a anunţat cu o zi înainte mobilizarea cu începere de miercuri a 300.000 de rezervişti.

„Este momentul alegerii pentru voi. Pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi, de a deveni invalizi sau de a-şi păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-şi piardă pentru totdeauna soţii, fiii, nepoţii ori să încerce, totuşi, să îi protejeze împotriva morţii, împotriva războiului, împotriva unui singur bărbat, Vladimir Putin”, a continuat preşedintele ucrainean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6622 secunde