Zelenski a predat chestionarul completat de aderare a Ucrainei la UE

147
Zelenski a predat chestionarul completat de aderare a Ucrainei la UE - vladimir-1650300942.jpg

Articole de la același autor

Președintele Volodymyr Zelensky a predat șefului delegației UE în Ucraina, Matti Maasikas, un chestionar completat pentru obținerea statutului de țară candidată la UE.


"Vreau să vă mulțumesc pentru această întâlnire importantă. Astăzi este una dintre etapele pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, aspirație pentru care se străduiește și luptă poporul nostru", a afirmat președintele Zelenski, potrivit serviciul de presă al Președinției, relatează Ukrinform.

Potrivit Realitatea.net Zelensky a menționat că progresul Ucrainei către UE are loc într-un moment foarte tragic, în care mulți ucraineni care susțin valori europene își pierd viața.

Potrivit acestuia, oamenii din Ucraina sunt uniți de acest obiectiv – să se simtă egali, parte a Europei, parte a UE.

"Credem că vom câștiga sprijin și vom deveni (un stat - n.r.) candidat la aderare (la UE - n.r.). Apoi, următoarea, va începe etapa finală. Credem cu tărie că această procedură va avea loc în următoarele săptămâni și că va fi pozitivă pentru istoria poporului nostru, având în vedere prețul pe care l-au plătit (ucrainenii - n.r.) pe drumul către independență și democrație”, a spus președintele.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.0385 secunde