Zelenski îi acuză pe militarii ruşi care se retrag că au minat zone din nordul ţării

178
Zelenski îi acuză pe militarii ruşi care se retrag că au minat zone din nordul ţării - zelenski-1648997210.jpg

Articole recomandate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat pe militarii ruşi că minează zone din nordul Ucrainei pe măsură ce se retrag sau sunt respinşi de forţele ucrainene, transmite agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Ucraina a informat că trupele sale au recăpătat controlul a peste 30 de oraşe şi sate din regiunea Kiev de când Rusia a anunţat o diminuare a operaţiunilor sale în jurul capitalei ucrainene pentru a se concentra asupra luptelor din estul ţării.

„În nordul ţării noastre, invadatorii pleacă. Retragerea e lentă, dar sesizabilă. În unele locuri sunt izgoniţi prin lupte. În altele, chiar ei îşi abandonează poziţiile”, a declarat Zelenski într-un mesaj video dat publicităţii sâmbătă, fără să prezinte dovezi. „Minează tot acest teritoriu. Casele sunt minate, echipamentele sunt minate, chiar şi cadavrele”, a spus şeful statului ucrainean.

Ministerul Apărării rus nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta acuzaţiile pe care agenţia de presă britanică spune că nu le-a putut verifica din surse independente.

Sâmbătă, serviciile de urgenţă le-au cerut locuitorilor din zonele recent eliberate din regiunea Kievului să fie vigilenţi, atrăgând atenţia că peste 1.500 de explozibili au fost găsiţi într-o singură zi, în timpul unei verificări în satul Dmitrivka, la vest de capitală.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.487 secunde