Zelenski îi acuză pe ruşi că în atacul de la Pokrovsk au lovit în forţele de salvare

232
Zelenski îi acuză pe ruşi că în atacul de la Pokrovsk au lovit în forţele de salvare - 1-1691567445.jpg

Articole de la același autor

După atacul Rusiei cu rachete asupra oraşului Pokrovsk, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova de o lovitură ţintită asupra forţelor de salvare, relatează, miercuri, 9 august, agenţia DPA.

„Aceasta este o decizie deliberată a teroriştilor de a provoca şi mai multă suferinţă şi pagube”, a declarat Zelenski.

Potrivit autorităţilor locale, două rachete Iskander au lovit centrul oraşului la o diferenţă de 40 de minute, luni seara.

A doua lovitură se spune că ar fi avut loc în timp ce paramedicii ucraineni începeau deja operaţiunile de salvare.

Printre victime se află lucrători de securitate şi salvare care s-au grăbit să vină în ajutor imediat după atac. Conform preşedintelui ucrainean, în total, nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar 82 au fost rănite în atacul asupra oraşului Pokrovsk, conform ultimului bilanţ al victimelor, în timp ce un bilanţ precedent consemna şapte morţi.

De asemenea, Zelenski a anunţat că reuniunea din acest an a Platformei internaţionale pentru Crimeea va avea loc la 23 august. Această platformă - un mecanism internaţional de consultare şi coordonare - a fost lansată în 2021 de către Ministerul de Externe ucrainean într-o încercare de a readuce Crimeea în cadrul Ucrainei prin mijloace diplomatice, dacă este posibil, după anexarea ilegală de către Rusia a acestei peninsulei din Marea Neagră în 2014.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1259 secunde