Zelenski introduce restricții pentru Rusia

135
Zelenski introduce restricții pentru Rusia - vladi-1655472606.jpg

Articole de la același autor

Ucraina impune vizele pentru ruși de la 1 iulie. Măsura a fost luată de președintele Volodimir Zelenski, potrivit Realitatea.net


Ucraina va introduce un regim de vize pentru cetăţenii ruşi începând de la 1 iulie, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Guvernul ucrainean urmează să adopte în cursul zilei o decizie oficială în acest sens "pentru a contracara ameninţările fără precedent la securitatea naţională, suveranitatea şi integritatea teritorială a statului nostru", a notat Zelenski în mesajul său de pe Telegram.

Prin această decizie se urmărește întreruperea călătoriilor fără viză pentru cetăţenii ruşi, care erau în vigoare de la obţinerea independenţei faţă de URSS, în 1991.

"Pe fondul războiului lansat de Rusia, este necesar să întărim controlul asupra intrării cetăţenilor ruşi în Ucraina. Securitatea este prioritatea", a adăugat şeful administraţiei prezidenţiale, Andrii Iermak.

Aceste două foste republici slave, care au o frontieră comună de aproape 2.300 km, sunt de asemenea apropiate de legăturile familiale între cetăţeni.

Numărul de ruşi care călătoresc în Ucraina a scăzut puternic de la anexarea în 2014, de către Moscova, a peninsulei ucrainene Crimeea, urmată de un război cu separatiştii proruşi în estul Ucrainei susţinuţi de Kremlin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4011 secunde