Zelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii

336
Zelenski: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să se încheie cu eliberarea Crimeii - zelenskiucraniapresidente-1660112250.jpg
Conflictul cu Rusia nu se va încheia până când Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată de Moscova, nu este eliberată, afirmă preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, scrie Agerpres.

"Crimeea este ucraineană şi nu vom renunţa niciodată la ea", a spus Zelenski în mesajul său video transmis în timpul nopţii, după cum relatează DPA miercuri.

"Regiunea Mării Negre nu poate fi sigură atât timp cât Crimeea este ocupată". "Nu va exista o pace stabilă şi durabilă în multe ţări pe malul Mării Mediterane atât timp cât Rusia poate să folosească peninsula noastră ca bază militară", a declarat el.

"Acest război al Rusiei împotriva Ucrainei şi împotriva întregii Europe libere a început cu Crimeea şi trebuie să se termine cu Crimeea - cu eliberarea ei", a adăugat preşedintele Zelenski.

Marţi au fost raportate explozii la o bază a armatei ruse în peninsula de la Marea Neagră. Cauza lor a fost iniţial neclară şi guvernul de la Kiev nu a revendicat responsabilitatea, deşi The New York Times a relatat că armata ucraineană a atacat principala bază aeriană de acolo cu o armă nedezvăluită.

Crimeea este controlată de Moscova de când Rusia a anexat peninsula în 2014, aminteşte DPA.

Pagina a fost generata in 0.3253 secunde