Zinaida Greceanîi, candidatul comuniștilor pentru președinția Republicii Moldova

1082
Zinaida Greceanîi, candidatul comuniștilor pentru președinția Republicii Moldova - zinaidagreceanii-1314195507.jpg
Fostul premier Zinaida Greceanîi este cel mai potrivit candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova, a declarat,ieri, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, care consideră că șeful statului nu va fi ales în toamnă, așa cum au afirmat politicienii de la Chișinău.
"Oare ăștia care se numesc candidați - ei merită sau sunt la o treaptă cu doamna Greceanîi? Iaca doi ani de zile ce au făcut și ce au demonstrat. Doamna Greceanîi este candidatură și de compromis, și cea care merită să fie președinte al R.Moldova", a declarat Voronin, relatează Jurnal.md
Întrebat cum privește o posibilă candidatură a premierului Vlad Filat la președinție, Voronin a răspuns: "Nicidecum. O văd pe doamna Greceanîi".
Totodată, Voronin a respins categoric posibilitatea ca PCRM să voteze un candidat al Alianței pentru Integrare Europeană pentru funcția de șef al statului și a adăugat că nu crede că președintele R. Moldova va fi ales în toamnă, așa cum au apreciat liderii coaliției aflate la guvernare la Chișinău.
Întrebat dacă mai crede într-o coaliție între Partidul Comuniștilor și Partidul Liberal Democrat, formațiunea premierului Vlad Filat, Voronin a spus: "Nu știu. O să mă mai gândesc".
Fost premier în timpul guvernării comuniste, Zinaida Greceanîi a fost candidatul PCRM la președinție și în după evenimentele din aprilie 2009, dar nu a reușit să obțină cele 61 de voturi necesare pentru a deveni șef al statului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3763 secunde