Ziua Internațională a Jurnaliștilor. O celebrare a celor care riscă totul pentru informarea publicului

7854

Articole de la același autor

Ziua Internațională a Jurnaliștilor este sărbătorită în fiecare an pe 19 noiembrie. “Este o celebrare a celor care riscă totul pentru informarea publicului, un moment în onoarea acelor jurnaliști care și-au dat viața în timp ce își exercitau profesia”, transmite într-un comunicat Roxana Istudor, redactor-șef Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR).


Jurnaliştii servesc drept ochii şi urechile publicului. Ei sunt responsabili de a furniza informațiile necesare de care oamenii au nevoie.


“Peste tot în lume, jurnaliştii se confruntă cu ameninţări la adresa vieţii lor. Unii sunt vizați și uciși intenționat din cauza muncii lor, în timp ce unii pier în incidente violente și în războaie, neprecupețind nimic pentru a relata. Multe guverne din întreaga lume vizează jurnaliștii prin hărțuire, intimidare și violență în timp ce aceștia acoperă subiecte politice, notează nationaltoday.com, care îndeamnă publicul să onoreze această zi apreciind jurnaliştii pentru munca lor, marcând această zi pe rețelele sociale, dând startul unei campanii de sprijinire a libertății presei sau organizând momente speciale în memoria jurnaliștilor care și-au dat viața în numele informării publicului”, a mai scris redactorul-șef al UZPR, la ceas aniversar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3723 secunde