Cum să alegi corect echipamentul pentru sport

1414
Cheia unui trup armonios și a unei sănătăți de fier este, fără doar și poate, sportul. Oamenii care fac sport sunt plini de energie, optimiști, au un fizic de apreciat și o speranță de viață mai mare. La fel ca în orice altă activitate de lifetsyle, sportul, chiar și la nivel amator, trebuie tratat cu seriozitate și implicare. Iar echipamentul joacă un rol esențial pentru confort, performanță și diminuarea riscului de accidentare.

De obicei, după o oră de sport, în care ai ars aproximativ 500 kilocalorii, te poți simți epuizat sau energizat, transpirat sau fantastic de bine. Însă hainele și încălțămintea pe care le porți pot face cu adevărat diferența legat de felul cum te simți în timpul și după antrenament.

Cum să alegi hainele pentru sport

Unele articole sportive sunt realizate din materiale speciale care înlătură transpirația de pe piele sau din altele care o absorb. Trebuie să le alegi în funcție de tipul de antrenament și de mediul în care te antrenezi.

Țesăturile sintetice precum cele ce conțin polipropilena sunt, de obicei, aerate și țin transpirația departe de piele pentru că ajută la evaporarea acesteia și se usucă foarte repede. Poți găsi astfel de piese la brandurile dedicate echipamentelor sportive de pe Fashion Days.

Bumbacul, pe de altă parte, absoarbe transpirația, iar piesele din acest material natural se simt grele și ude pe corp. Acestea nu sunt indicate mai ales atunci când faci sport în interior pentru nu te vei simți confortabil cu un tricou ud pe tine până la finalul antrenamentului.

Fibrele sintetice pe bază de cauciuc sau plastic sunt total contraindicate pentru că nu lasă transpirația să se evapore și îți mențin temperatura corpului ridicată în timpul antrenamentului.

În ceea ce privește mărimea potrivită, acest aspect este la fel de important ca și textura materialului. În principiu, trebuie să porți haine cu croială lejeră, care îți oferă libertate de mișcare. Dar pentru jogging, ciclism sau la clasa de spinning, evită pantalonii largi care te pot incomoda la pedalat sau alergat. Iar pentru discipline precum yoga sau Pilates, care implică multă flexibilitate, alege haine pe corp, din țesătură elastică precum colanți, maiouri sau bustiere.

Ce să porți la sport, în funcție de sezon

Pentru cei care au o rutină de sport în sală, echipamentul nu se schimbă indiferent de sezon, însă pentru cei care fac sport afară sunt necesare piese diferite, adaptate la temperatură sau teren.

În primul rând, încălțămintea joacă un rol important. Pentru cei care fac sport în sală sunt ideali adidașii din fibre textile și cu talpa foarte flexibilă. Pentru exterior, de exemplu, în sezonul rece, avem nevoie de pantofi sport cu talpa mai groasă și aderentă. La brandul adidas de la Fashion Days găsești modele de pantofi sport adaptați diferitelor discipline sportive sau condițiilor de antrenament.

Revenind la haine, în timpul verii, cei care se antrenează afară au nevoie de fibre aerate, care lasă pielea să respire și controlează transpirația.

Pe timp de iarnă, când afară este frig, trebuie să porți straturi pe care le poți elimina la nevoie. Întotdeauna îmbracă-te pentru câteva grade în plus pentru că, în timpul mișcării, temperatura corpului tău va crește. Poartă piesele care resping transpirația pe piele și pe deasupra pune haine care izolează. Iar dacă ai parte și de precipitații, pune deasupra piese impermeabile și bucură-te de sport în orice condiții.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3501 secunde