Renault fuzionează cu Nissan și are planuri mari de dezvoltare

570
Renault fuzionează cu Nissan și are planuri mari de dezvoltare - renaultnissanmeddsff-1553685063.jpg
Grupul Renault dorește o fuziune cu partenerul japonez Nissan în următoarele 12 luni, iar planurile de viitor ale companiei care deține în România grupul Dacia nu se opresc aici. 


Renault intenționează să preia și grupul Fiat Chrysler Automobiles NV, strategie gândită de la început de fostul președinte al Renault, Carlos Ghosn, ulterior președinte al Nissan, care în noiembrie 2018 a fost arestat în Japonia, pentru fraude financiare.

Strategia grupului Renault a fost dezvăluită de surse apropiate grupului, care au făcut declarații pentru cotidianul Financial Times. Compania combinată rezultată în urma fuziunii dintre Renault și Nissan ar urma ulterior să demareze noi achiziții care i-ar extinde afacerile în lupta pentru dominația mondială cu rivalii Volkswagen și Toyota. Sursele citate de FT susțin că în urmă cu doi-trei ani Carlos Ghosn a purtat discuții în vedere unei fuziuni între Renault și Fiat Chrysler însă aceste propuneri au fost oprite în urma opoziției exprimate de Guvernul francez, relatează Agerpres.

În prezent, Fiat Chrysler Automobiles NV caută în mod activ un parteneriat sau o fuziune, iar președintele FCA, John Elkann s-a întâlnit cu mai mulți rivali, inclusiv cu grupul francez PSA în încercarea de a căuta o posibilă tranzacție care să consolideze constructorul auto. Este însă posibil ca FCA să finalizeze cu succes o alianță cu un alt grup până când Renault și Nissan își vor rezolva propriile lor probleme, arată sursele apropiate grupului Renault.. Fiat Chrysler Automobiles NV deține mărcile Jeep și Alfa Romeo și ar fi o țintă costisitoare pentru o preluare, cu o capitalizare de piață de peste 20 de miliarde euro.

Comparativ, Renault, Nissan și cel de al treilea membru al alianței, Mitsubishi, au împreună o valoare de piață de peste 50 de miliarde euro. Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan a fost extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2235 secunde