Aluat crocant de pizza

544
Aluat crocant de pizza - bb2f165ad86c773d63ec98c142382b29.jpg
Este criză și aveți poftă de pizza, vreți s-o preparați în casă, dar știți dinainte că n-o să vă iasă un blat asemenea celor din unitățile specializate. Dacă respectați următoarea rețetă, puteți obține un aluat la fel de crocant de pizza:
Ingrediente: o linguriță cu vârf drojdie uscată, 3/4 cană de apă caldă (nu fierbinte), 2 căni de făină albă, 1/4 cană de făină de porumb, un pic de sare, 2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în apă și se lasă să crească zece minute. Făina albă și cea de porumb se amestecă împreună cu uleiul și sarea. Se frământă cinci minute și se lasă să crească până ce aluatul își dublează volumul. Vasul în care crește trebuie să fie uns cu un pic de ulei și apoi acoperit. Acest aluat este pentru două pizza. Se împarte în jumătate. Se întinde în tava de copt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se mai lasă să crească în tavă circa zece minute. Se coace în cuptorul preîncălzit, cam 15 minute, la 250°C.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Supă-cremă de țelină
Marţi, 11 Mai 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Pagina a fost generata in 1.85 secunde