"Angajăm, convenabil, administrator și președinte de bloc!"

790
2

Articole de la același autor

Cu toate că sunt mulți șomeri, din cauza numărului tot mai mare de restanțieri la întreținere și a riscului debranșării de la utilități, greu se mai găsește, în ziua de azi, cineva dispus să preia "corvoada" unei asociații de proprietari.


De regulă, cam tot ce se întâmplă rău într-o asociație de lo-catari se sparge în capul președinților și al administratorilor de bloc. Paradoxal este că mai vocali decât proprietarii onești, care au o conduită civilizată și fac sacrificii pentru a-și plăti întreținerea la timp, sunt restanțierii. Partea și mai rea este că numărul rău-platnicilor este în creștere, iar acest aspect vine la pachet cu amenințarea debranșării de la utilități. Cum vremea rece și-a trimis deja solii, oamenii caută soluții "de compromis", pentru a nu se trezi, în plină iarnă, fără căldură sau apă la robinet.


Presiune pe restanțieri
Una dintre soluțiile care ar putea atenua impactul consecințelor neplății  la timp a furnizorilor de ser-vicii către asociațiile de proprietari pare a fi punerea unei presiuni ma-xime pe restanțieri, și prin fărâmi-țarea asociației: "Asociația noastră, la momentul de față, este formată din cinci blocuri cu câte 2 scări fiecare. Ideea de bază este că s-a ajuns în fața acestei soluții datorită faptului că sunt mulți restanțieri și se speră că prin această mișcare oamenii se vor simți mai rușinați să plătească. Din cauza a cinci, șase, zece restanțieri, se ajunge în situația să nu mai beneficieze ceilalți… să li se taie apa, căldura, chestiune care nu este normală dat fiind că sunt oameni care nu au avut niciodată datorii, cum  sunt și eu, părinții mei și majo-ritatea. Sunt oameni inconștienți, care acumulează datorii în prostie și, pe lângă faptul că au datorii mari - un exemplu ar fi de 15.000 lei restanțe, mai au și gura mare. Au fost și cazuri când, atenționați și dați în judecată, restanțierii au procedat la o eșalonare și au început să plătească. Dar sunt alții care, nu numai că nu plătesc, dar consumă în prostie, dacă tot le merge…" - ni s-a plâns, în numele majorității locatarilor, un proprietar care ne-a rugat să-i păstrăm anonimatul.


Demers dificil
Cititorul nostru ne-a mai spus că s-au ținut mai multe ședințe, pentru a se încerca desprinderea din asociația mare măcar a unui bloc cu două scări, dar nu s-a ajuns la niciun consens, din cauză că persoanele propuse a fi președinte și administrator de bloc nu prezentau suficientă încredere, iar cele cu experiență și pregătire în domeniu, au refuzat ca-tegoric să preia această corvoadă, fix din cauza restanțierilor. Un alt impediment a fost și acela că singurul uscător din bloc, situat la ultimul etaj – unde ar putea fi noul sediu al asociației, este ocupat, abuziv, ca spațiu de depozitare a tot felul de lucruri, numai de locatarii de la etajul respectiv, cu toate că, potrivit legislației în materie, acesta este bun comun.


Problemă generală
"Am vorbit cu mai mulți președinți de asociații, și ei au necazurile noastre din cauza restanțierilor cu sume foarte mari, se găsesc la un pas de a fi debranșați de la utilități și caută o soluție. Soluția sugerată de unii  președinți a fost tot ca să se treacă la formarea unor asociații mai mici, ba chiar la asociație pe fiecare bloc. Tot în ideea că rău-platnicii vor simți o presiune mai mare și, împinși de bunul simț renăscut din cenușă, se vor prezenta la casierie și vor plăti, măcar eșalonat". Însă, în ciuda faptului că foarte mulți constănțeni caută cu disperare un loc de muncă, greu se mai găsesc persoane dispuse să preia funcțiile de administrator și președinte de bloc, și asta tot din cauza problemelor cu rău-platnicii, de care este atins orice locatar de bloc. "Chiar eu am propus pe cineva care a făcut cursuri, dar la debandada asta, refuză. Ne-a spus în ședință că nu se leagă el la cap cu oameni tupeiști, fără bun simț. Până la urmă, dacă nu găsim persoane cu recomandare, o să dăm un anunț de angajare în presă!".


Așa stând lucrurile, restanțierii sunt avertizați, și pe această cale, să găsească o soluție pentru a-și plăti, măcar eșalonat, sumele datorate, pentru a nu se ajunge la debranșări, dar și la interminabile procese în instanță.


Comentează știrea

Ioan
19 septembrie 2014
joburi

Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

muresanioan
9 octombrie 2014
angajare presedinte

angajam Presedinte de bloc in cluj str. lacu rosu nr. 5.(3 scari 50 ap.) Doritorii pot sa comunice pe e-mail>

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.437 secunde