SFATURI

Apa de ploaie, bună și la bucătărie

721
Apa de ploaie, bună și la bucătărie - 974f4199063fa274340b212b2aca1941.jpg
Dacă ținem seama că apa e tot mai scumpă, specialiștii sunt de părere că recoltarea și stocarea apei pluviale pot fi o soluție nu numai pentru zonele rurale. Pentru a acționa în cunoștință de cauză, vin cu câteva precizări:
l Instalațiile de apă din casă nu au de suferit din cauza sărurilor din apă. Mașina de spălat, robineții, filtrele, pompele de apă, colectoarele solare pentru apă menajeră sau boilerele vor rămâne curate, fără depuneri și nu vor trebui întreținute în niciun fel dacă se folosește apă de ploaie.
l Apa de ploaie se poate folosi fără probleme la bucătărie, pentru spălatul vaselor, iar în unele condiții, chiar pentru gătit.
l Stocată, apa de ploaie poate asigura necesarul de apă menajeră pentru dușuri și băi, pentru folosirea la WC, este cea mai bună apă pentru udarea plantelor din casă și pentru legumele din grădină.
l Dovezi în acest sens ne furnizează câinele și pisicile de pe lângă casă, care, la sfârșitul ploii, beau cu mare plăcere apă din bălțile proaspăt formate.
l Cel mai bun test este analiza fizico-chimică și bacteriologică a apei de ploaie stocate. De regulă, aceste analize nu constată nimic din ceea ce ar putea opri utilizarea menajeră a acestei ape. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Papanași
Miercuri, 23 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : "Fumurile" lui Mazăre...
Pagina a fost generata in 2.8592 secunde