Apeluri de la cetățeni

165
Reglementări
Ioan Mitroi, Constanța: Potrivit legislației, doar lunile în care fiul dumneavoastră a beneficiat de indemnizația de șomaj se asimilează stagiului de cotizare. La întocmirea dosarului de pensionare trebuie depusă diploma de studii (original și copie) sau adeverință din care să rezulte durata normală și perioada studiilor, precum și certificarea absolvirii acestora. Pentru persoanele care au urmat cursurile unor instituții de învățământ universitar în străinătate este necesară dovada recunoașterii acestora de către statul român.

Pensionare
Teodora Sora, din Constanța: În cazul în care veți acumula stagiul complet de cotizare (care pentru dumneavoastră este de 30 de ani), vârsta standard de pensionare (60 de ani) va putea fi diminuată (la cerere) cu doi ani. În situația femeilor născute în ianuarie 1953, vârsta standard de pensionare este 59 de ani și patru luni (ele o împlinesc în mai 2012). Vârsta standard de pensionare poate fi redusă cu un an dacă asiguratul a acumulat stagiul complet de cotizare și poate dovedi că a fost încadrat timp de șase sau șapte ani în grupa a II-a de muncă sau în locuri cu condiții deosebite de muncă.

Concediu pentru îngrijirea copilului
A. Caraman, din Lumina: Din cele relatate de dumneavoastră rezultă că nu ați realizat un stagiu de cotizare de minim șase luni în ultimele 12 luni înainte de data apariției riscului (concediul pentru îngrijirea copilului bolnav constituie un asemenea risc). Vă rugăm să reveniți cu date cât mai exacte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 August 2009
Stire din Cetățenești : Variante de epilare
Luni, 24 August 2009
Stire din Cetățenești : Ardei pentru umplut
Luni, 24 August 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 2.376 secunde