Rețeta zilei
Aperitiv de sezon
Ingrediente: 3 kg vinete, 3 kg ardei roșu, bine copt, ½ l ulei, oțet de 9 grade, apă, piper boabe, sare.
Mod de preparare: Se curăță vinetele, se spală și se taie în rondele. Se curăță ardeii, apoi se taie în cuburi mici. Se prăjesc pe rând legumele cu ulei fierbinte până prind o crustă aurie. Între timp se spală și se opăresc bine borcane mici. La un litru de oțet se adaugă 1 ½ l de apă, zece grame de piper boabe și 75 g sare și se fierbe totul în clocote timp de cinci minute. În fiecare borcan mic se pun, alternativ, straturi de vinete și gogoșari presați, apoi se completează lichidul cu uleiul din sos. Se leagă borcanele cu celofan și se fierb pe baie de aburi 30 de minute. Se pot servi peste câteva zile, sunt răcoritori și delicioși.
Mod de preparare: Se curăță vinetele, se spală și se taie în rondele. Se curăță ardeii, apoi se taie în cuburi mici. Se prăjesc pe rând legumele cu ulei fierbinte până prind o crustă aurie. Între timp se spală și se opăresc bine borcane mici. La un litru de oțet se adaugă 1 ½ l de apă, zece grame de piper boabe și 75 g sare și se fierbe totul în clocote timp de cinci minute. În fiecare borcan mic se pun, alternativ, straturi de vinete și gogoșari presați, apoi se completează lichidul cu uleiul din sos. Se leagă borcanele cu celofan și se fierb pe baie de aburi 30 de minute. Se pot servi peste câteva zile, sunt răcoritori și delicioși.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Miercuri, 04 August 2010
Miercuri, 04 August 2010
Marţi, 03 August 2010
Marţi, 03 August 2010
Marţi, 03 August 2010
Luni, 02 August 2010
Luni, 02 August 2010