Rețeta zilei

Ardei conservat pentru umplut

1174
Ingrediente: 3 kg ardei, 2 kg roșii, frunze de țelină și pătrunjel, 2 - 3 rădăcini de hrean, sare.
Mod de preparare: Se spală bine ardeii, se curăță de cotoare și lame-lele albe, se opăresc două minute în apă clocotită și puțin sărată, apoi se pun să se scurgă. Din roșiile trecute prin separatorul de semințe se pregătește un suc obișnuit, se fierbe cinci minute în clocot și se combină în părți egale cu apa în care s-au opărit ardeii. Se mai lasă să clocotească lichidul încă cinci minute. Se ia vasul de pe foc și se pun în suc frunzele de țelină și de pătrunjel. Se aleg borcane de doi litri, bine spălate și opărite, în care se pune până la o treime din înălțime sucul fierbinte. Se așează apoi ardeii pe rând, care se vor umple cu lichid și se vor așeza orizontal și neînghesuiți. Se umple borcanul până rămân doi-trei centimetri din acesta liber și se adaugă suc, dacă mai este nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 August 2010
Stire din Cetățenești : Efecte surprinzătoare ale oțetului (1)
Vineri, 20 August 2010
Stire din Cetățenești : Salată turcească de pui
Pagina a fost generata in 2.0975 secunde