Așa alungi mirosurile neplăcute din casă

251
Așa alungi mirosurile neplăcute din casă - sitescapamirosuri-1401200830.jpg
Mirosul de țigară: Dacă aveți în casă un fumător înrăit și aveți impresia că toată locuința vă este invadată de un miros specific, evident, neplăcut, care vă sâcâie, lăsați peste noapte, în camera în care se fumează sau în orice zonă afectată, un castron plin cu apă în care ați turnat o lingură de oțet.

Mirosul de mâncare: Dacă veți adăuga în vasul în care gătiți câteva picături de oțet, vecinii dumneavoastră nu vor mai ști ce aveți de gând să serviți la cină. Același efect îl au și câteva picături de oțet lăsate pe plită.

Mirosul din frigider: Miresmele din frigider vor dispărea dacă veți lăsa câteva ore, pe unul din rafturi, un vas cu o linguriță de praf de copt. O altă soluție: în frigiderul scos din priză, lăsați la răcit un ibric în care ați ars două-trei linguri de zahăr.

Pulverizează 2-3 pufuri de oțet sau oțet de mere și aerul închis, mirosul de bucătărie sau de fum dispar ca prin farmec. Este indicat oțetul în locul odorizantelor chimice, în special în casele în care locuiesc persoane alergice sau diagnosticate cu astm.

Pune pe la colțuri câteva bucățele de cărbune pentru grătar. Cărbunele absoarbe orice miros, dar și umezeala din încăperile care au stat închise multă vreme.

Arde coajă de lămâie sau de portocală, felii sau cotoare de mere.

Pudrează cu bicarbonat de sodiu covoarele care miros a îmbâcsit, lasă-l o noapte să acționeze și apoi aspiră temeinic.

Pune lângă obiectele proaspăt vopsite cu vopsea pe bază de ulei farfurioare cu sare fină, lasă-le 2-3 zile și mirosul puternic va dispărea complet. Și mai bine, la fiecare kilogram de vopsea, adaugă 2 lingurițe de esență de vanilie și abia apoi folosește-o.

Arde foi de dafin sau un pumn de frunze de mentă uscate ca să elimini mirosul de umezeală și mucegai.

Ca să scapi de mirosul de fum de țigară și de tutun stătut aprinde o lumânare sau agață undeva un burete umed. Mai poți agăța ici-colo 2-3 prosoape înmuiate în apă rece și stoarse doar cât să nu curgă din ele. Dar cele mai eficiente sunt farfurioarele cu oțet așezate pe mobile.

Trucuri ca să miroasă mai frumos:

Picură în apa cu care speli pardoseala câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de brad ori pin.

Șterge cât mai des caloriferele cu apă amestecată cu ulei.

Șterge toate becurile cu un tampon îmbibat în esența parfumată preferată. Atenție! Lasă-le să se usuce perfect înainte de a le aprinde, altfel se vor arde.

Confecționează decorațiuni care să conțină bețișoare de vanilie și batoane de scorțișoară sau așază aceste două mirodenii pe o farfurie sau o tavă de efect.

Două linguri de detergent parfumat sau câteva picături din uleiul esențial preferat puse în sacul aspiratorului împrăștie miros proaspăt în toată casa când aspiri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru o grădină de vis
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Cetățenești : De ce doare șoldul
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Meniul zilei
Marţi, 27 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Măști cosmetice de casă
Pagina a fost generata in 2.5883 secunde