Așa prepari singură borșul pentru ciorbe
Iată o rețetă tradițională de borș de casă, recomandată de Culinar.ro, deosebit de apreciată de gospodine. Ingrediente pentru 5 litri: 1 kg tărâțe de grâu, 100 g pâine neagră, 30-40 g mălai, o lămâie, frunze de vișin, 5 litri apă. Mod de preparare: Se amestecă tărâțele de grâu cu mălaiul și se pun într-un borcan mare de sticlă. Se adaugă pâinea, lămâia tăiată felii și frunzele de vișin (dacă se găsesc). Toate acestea se umezesc cu apă rece, se lasă un sfert de oră și apoi se toarnă peste ele apă clocotită. Se acoperă borcanul și se ține la loc cald, având grijă să se amestece din când în când conținutul. După o zi, borșul este acru. Se lasă să se limpezească și se toarnă în sticle. Peste tărâțele rămase, se mai poate adăuga o dată apă caldă, preparând, astfel, încă un rând de borș.
Articole din aceeași secțiune
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Luni, 07 Aprilie 2014
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014