Asigurarea temporară de sănătate. Ce ar trebui să știi

104
Asigurarea temporară de sănătate. Ce ar trebui să știi - siteasigsanat-1408020079.jpg
Ca cetățean european, dacă vă îmbolnăviți pe durata unei șederi temporare în altă țară (indiferent că vă aflați acolo în vacanță, într-o călătorie de afaceri sau la studii), reglementările europenevă ajută să puteți primi orice tratament care nu poate fi amânat până la întoarcerea acasă. Aveți dreptul la aceleași îngrijiri medicale de care beneficiază cetățenii asigurați în țara respectivă.

Când călătoriți în străinătate, este de preferat să aveți la dumneavoastră cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS). Acesta reprezintă dovada că sunteți asigurat într-o țară din UE și simplifică procedurile de plată și de rambursare.

Dacă nu sunteți în posesia cardului sau îl aveți dar nu îl puteți folosi (de exemplu, în cazul asistenței medicale private), nu vi se poate refuza accesul la tratament, dar va trebui să plătiți și să solicitați rambursarea la întoarcerea acasă.

La nivel de proceduri, există o mare diferență între asistența medicală neplanificată (de care beneficiați când vă îmbolnăviți pe neașteptate) și tratamentele medicale planificate (pentru care vă deplasați special în străinătate).

Important! În unele țări, cardul european de asigurări sociale de sănătate este unul și același cu cardul național de asigurări de sănătate. În altele, trebuie să solicitați emiterea acestuia, care ar trebui să fie gratuită. Este de preferat să obțineți cardul de la casa de asigurări din țară, înainte de a pleca în străinătate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 14 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 14 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.8205 secunde