Medicul de gardă

Atenție la unghiile încarnate

577
Atenție la unghiile încarnate - 10iuliemediculunghii-1373460158.jpg

Articole de la același autor

"Am o unghie încarnată și nu prea i-am dat importanță. Mă supără la mers, dar am început să iau antibiotice, să nu fac infecție. E corect? Luiza".

v v v

Când unghiile au astfel de probleme, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic spe-cialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, situația nu trebuie tratată cu superficialitate și în niciun caz să nu se pornească de la premiza că este ceva banal, care se întâmplă multora în viață. Totul, din cauză că netratată în timp util, unghia încarnată poate duce la infecție, abces și chiar intervenție chirurgicală.

Dacă, de exemplu, un colț al unghiei sapă în piele, într-o anumită parte a degetului, pe măsură ce aceasta crește, inflamația este iminentă. Din păcate, cei afectați consideră problema prea simplă pentru a da fuga la medic să rezolve situația. Or, ignorată, unghia se va infecta, va durea foarte tare, va prezenta scurgeri care vor favoriza febra și, inevitabil, va fi nevoie de prezentarea la medic, singurul în măsură să decidă dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală.

Operația, destul de simplă. Dacă medicul constată că unghia trebuie curățată, se va administra un antitetanos, apoi se va anestezia zona respectivă, astfel încât pacientul să nu resimtă durere. De preferat ar fi să nu se ajungă aici, iar pentru asta este nevoia de prezentarea la medic în timp util, chiar și pentru o situație care, în majoritatea cazurilor, trece drept banală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.447 secunde