Veterinarul pe recepție

Aveți o pisică rea? Iată cum o disciplinați!

286
1
Aveți o pisică rea? Iată cum o disciplinați! - 12aprpisicirele-1365788692.jpg
"Sunt însărcinată și îmi iau măsuri să nu mă atingă pisicuțele pe care le am în casă de vreo șase ani. Nu le place deloc să le țin la distanță și au trecut la răzbunări. Nu știu ce e în mintea lor, dar s-au înrăit, m-au zgâriat și pe mine, și pe maică-mea, în plus, se bat și între ele. Dacă veterinarul este de părere că le pot potoli, o să încerc. Le-aș fi dat, dar nu mă îndur, după atâția ani. Vă mulțumesc pentru răbdare, Anamaria". 

Doamnă Anamaria, că pisicile sunt pline de toane ne-a confirmat-o și medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Din acest motiv, cu toate că, de-a lungul timpului, oamenii au făcut eforturi mari ca să le domesticească, s-ar părea că pisicile nu se pot descotorosi de veleitățile agresive. 

Cât privește constatarea dumneavoastră că felinele sunt agresive și între ele, da, este adevărat, se întâmplă și astfel de lucruri în cazul pisicuțelor care trăiesc în același mediu și împart același loc de trai și de joacă. Dar, această formă de agresivitate este o metodă prin care simpaticele feline își stabilesc ierarhia. 

Cum să le îmblânziți? 

Având în vedere că și în situația delicată în care vă aflați nu puteți să renunțați la pisicuțe, medicul vă recomandă ca în momentul când se deschide lupta, să le atrageți atenția pe un ton calm, așa cum probabil ați făcut-o și până acum, să se potolească. Dacă nu răspund imediat, mai dați-le un pic de răgaz, iar după ce s-au despărțit, separați-le în camere diferite. Este o metodă care le taie complet apetitul de război. Va trebui să aveți mare grijă ca niciodată să nu interveniți fizic în lupta lor, căci acela este momentul când vor zgâria sau chiar mușca. Numai o observație verbală nu este de natură să înrăiască pisica într-atât încât să-și atace fizic stăpânul. 

Comentează știrea

10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale
13 martie 2015
10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale

Set in the back blocks of Pukekohe on a lush green lawn (that was re grassed just for the wedding) two awesome famillies celebrated Greg and Sam's big day in style. 10x30m Marquee Tent, 300 People Wedding Tents for Sale http://www.partytentforsale.com/10x30m-marquee-tent-300-people-wedding-tents-sale.html

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Cetățenești : Albirea pisicilor - un fenomen rar
Luni, 10 Octombrie 2011
Stire din Fun : 50 de curiozități despre pisici
Pagina a fost generata in 1.1219 secunde