Aviz consilierilor locali municipali! CUM SE POATE IEFTINI GIGACALORIA LA CONSTANȚA

3002
21
Aviz consilierilor locali municipali! CUM SE POATE IEFTINI GIGACALORIA LA CONSTANȚA - 11octfondgigacalorieimg6844-1381507935.jpg

Articole de la același autor

Disperați că nu vor putea achita întreținerea la iarnă, oamenii cer consilierilor locali "să se bată, măcar pe ultima sută de metri" pentru ca o parte din subvenție să fie direcționată către ieftinirea gigacaloriei ori ca subvenția să se acorde în mod egal la toți plătitorii de taxe și impozite. Pe măsură ce tot mai mulți constănțeni, conștienți că nu pot face față cheltuielilor cu întreținerea în perioada iernii, preferă să se debranșeze de la căldură, costurile cu întreținerea sunt din ce în ce mai mari, întrucât se împart la un număr mai mic de consumatori. Plus că mulți se racordează, constant, la gaze.

În aceste condiții, mai ales cei aflați la limita plafonului de subvenționare a căldurii, dar și cei care se zbat să aibă mai multe joburi pentru a face față acestor cheltuieli colosale cer consilierilor locali să se implice "cu vehemență" pentru ca prețul gigacaloriei să fie cât de cât suportabil de majoritatea constănțenilor: "Nu vreau să se creadă că noi ne luptăm pentru ăia cu vile, cu Tuareg și Audi la scară, la ăștia să nu le dea. Însă majoritatea constănțenilor care dau în brânci mun-cind depășesc cu foarte puțin plafonul la subvenții. Aici este miezul problemei… Chiar nu interesează pe nimeni că se face o crasă discriminare, până la urmă, tot între nevoiași?" - este de părere Natalia Ilia. Femeia consideră că cine are bani să-și întrețină apartamentul și iarna să stea la bloc, cine nu, să vândă… Îi împărtășesc convingerile și L. Dogaru, Cristiana Panait, Luminița G. și Ana Ene.

Unii "fac foamea"!

"Despre gigacalorie, în campanie, ni s-a tot promis că se va face într-un fel să se micșoreze. Ba că nu știu ce se va face cu CET-ul… Uite că a dat frigul peste noi și n-au mișcat nimic domnii consilieri. E datoria lor, de aia i-am ales, să se bată în ședințe pentru noi ca un procent din subvenție să meargă spre ieftinirea gigacaloriei. Se știe foarte bine câți oameni au venituri puțin peste plafon, care fac foamea ca să plătească întreține- rea!" (R. Diacon).

Fuga de muncă!

"Am discutat cu un consilier, nu-i mai dau numele că mi se pare totuși cumsecade, să-și convingă colegii să ieftinească prețul total al gigacaloriei din Constanța că este exagerat pentru majoritatea buzunarelor. Mi-a spus că e ceva moștenit… dar a promis că o să facă asta… Poate s-a luat cu alte treburi și o fi uitat. Îi aduc aminte, acum, cu tot respectul, că nu este corect ca unii să muncească și să-i țină în spate pe leneși. Pentru că cei mai mulți sunt leneși, nu săraci!" - ne-a spus Elia Coman, care își bazează afirmațiile pe un episod trăit recent. Femeia ne-a povestit că deține 10 hectare de teren arabil și a rugat două familii nevoiașe din bloc, evident contra unor sume rezonabile de bani, s-o ajute la muncile agricole de toamnă. S-a izbit de refuzul lor categoric, iar motivul a fost teama că și-ar putea pierde subvențiile: "Am crezut că fac infarct. Adică eu muncesc de înnebunesc să suport subvenția și pentru puturoși, nu spun că unii nu merită să fie ajutați! Consilierii trebuie să analizeze, să fie cât de cât echitate! Să facă un sondaj, să vadă câți fug de munca câmpului… până și romii!"

"Asta e discriminare!"

"A rămas puțină industrie în oraș, plus că dacă era mai ieftină gigacaloria nu se mai debranșa lumea. E un cerc vicios… cu prețurile și cu toate pierderile și lipsa de investiții s-a contribuit la creșterea prețului și au determinat oamenii să se deconecteze. Subvenția trebuie împărțită echitabil la toți constănțenii care contribuie la buget, acum e discriminar!... Alexandru L."

Că subvenția ar trebui împărțită egal la toată lumea este de părere și C. Ion. Chiar dacă la bugetul local contribuim diferit, de serviciile primăriei ar trebui să beneficieze toți contribuabilii: "Am înființat ca și comunitate de-a lungul istoriei primăria ca să ne aducă beneficii la toți, care nu trebuie să fie discriminatorii. Pe de altă parte asta e și o modalitate de a înșela comunitatea locală. Cei care au venituri la negru sau la gri și solicită subvenție îi păcălesc practic pe ceilalți, pentru că de-pășesc plafonul. Sunt foarte mulți evazioniști care iau subvenție, aju-toare sociale, e complicat… Dacă s-ar împărți egal, toate problemele astea ar dispărea. Cu pachetele de alimente, e altceva! Sunt și cei care nu și-au plătit impozitul. Deci nu contribui la primărie, dar beneficiezi! Face vreunul o analiză din asta?". Dumneavoastră ce formulă considerați că ar fi echitabilă pentru rezolvarea arzătoarei probleme a prețului actual al gigacaloriei?



Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Dorel
12 octombrie 2013
GIGACALORIA SI CURVELE DIN MAMAIA

Nu se poate ieftini gicaloria la Constanta. daca se ieftineste gigacalori in iarna 2013 NU mai pot fi intretinute curvele la Mamaia in vara lui 2014

lucian
12 octombrie 2013
Rusine

Consider o discriminare ce o face primaria,intre contribuabili,practic indeamna la nemunca.sunt familii care au ajutoare si stau in ap.de 3,4 ,camere ,iar altii au imprumuturi pt.o casa ,masina si nu beneficiaza ca sunt ""bogati" De ce oare atatea primarii pot,iar primaria Constanta nu

Anghel
12 octombrie 2013
Caracatita consilieror

Ce scrie Florica in articol este corect,aspectele semnalate sunt reale dar din pacate si in aceasta iarna totul va ramane la nivel de bla,bla,bla....Lasand la o parte ca toti consilierii sunt oameni "ajunsi" cu vile si racordare la gaze ei nu misca in front fiind legati ombilical de caracatita afacerilor supervizate de Mazare-Constantinescu. Acestia au inceput sa aiba sindromul lui Ceausescu si se creada vesnici la "butoane".Intro buna zi macar unul din sutele (!) de dosare pe care banditii le au va primi solutia corecta de la judecatorii cinstiti atati cat mai sunt si acestia.

admirator
12 octombrie 2013
asa le trebuie!

cand a fost sa vina la vot sa scape de mascarici, au dormit... acum sa topaie, sa se incalzeasca! Au crezut minciuna ca Boc scumpeste gigacaloria si i-au votat pe astia in Parlament. Ti-e si rusine cu asemenea parlamentari... Nu veti reusi sa-l faceti sa ieftineasca gigacaloria. Pentru ca are nevoie de bani cu fufele, maidanezii, pungile cu pui. Si pentru ca nu vrea. Asa poate da ajutor "personalizat" doar oamenilor lui... care-l voteaza. Un sfat: inchideti caloriferele si veti plati doar 30% din caldura. Dati drumul la calorifere doar cand sunteti acasa si nu la maximum. Nu incalziti toate camerele, daca nu aveti nevoie de ele... Limitati consumul la minimum, boicotind furnizorul monopolist, sustinut si de primar, si de guvern si de liberali... Nu cu jalbele rezolvati problema cu astia... Si nici cu capul plecat! Dar mai inghetati cateva ierni, pina veti avea ocazia sa-l debarcati pe demagog.... Si daca nici atunci n-o veti face, chiar va meritati soarta!

ts
12 octombrie 2013
nu mai sperati degeaba

gigacaloria nu se va ieftinii ci din contra va creste valoarea ei din cauza plecarilor din sistem.Asa ca inca de pe acum vorbiti si stabiliti cu majoritatea vecinilor daca nu chiar toti(ideal)sa incepeti demersurile pt gaze si debransare radet care dureaza enorm si implica hirtogaraie inventata de CLAN dar in final ai scapat si-i poti da muluta,multa LAMIIE si lu pastaie si CL-uluiconstanta

Tram vai
12 octombrie 2013
Cati directori din CET_RADET stau pe salarii nesimtite!!!

Din plata acesteti nesimtite de Gigacalorii sunt platiti directorii CET-RADET, care stau pe salarii nesimtite si se duc cu plocoane la prefect si primar sa scumpeasca retroactiv gigacaloria. Cine mai crede gogoritza cu "Boc ascumpit caldura la Constanta" n-are decat, dar imbecilul nostru ... cel care a scumpit retroactiv gigacaloria, nici macar n-ar mai trebui sa stea in Constanta, ar trebui alungat cu pietre, Iar al nostru primar care acorda ajutoare personalizate din banii contribuabililor si se afiseaza ostentativ in fele de fel de straie masini insotit de toate fufele, ar trebui dat la kkt de intelectualitatea constanteana, dar se pare ca nimeni nu are curajul sa puna piciorul in prag. Sper sa nu ramanem iar ultimii ca la revolutie, etimpul sa facem ceva!!!!!

constantean fraier
12 octombrie 2013
Boc vs Ponta - Mazare

La Cluj populatia s-a triplat , la Constanta s-a injumatatit . La noi gigacaloria e de 2;2 ori mai scumpa ca la Cluj

constantean fraier
12 octombrie 2013
Boc vs Ponta - Mazare

La Cluj populatia s-a triplat , la Constanta s-a injumatatit . La noi gigacaloria e de 2;2 ori mai scumpa ca la Cluj

c.neagoe
12 octombrie 2013
Mafie

asa este !Cei ce nu-l doreau pe mazare si au stat acasa , sa taca . Daca sti ca unul nu este bun , incerci cu altul . gigacaloria este scumpa ca sun 5 directori , nu stiu cati sefi de servicie cel putin 10 masini cu terminatia DET , cu care se plimba radewtistii , care sunt la fel de multi cat pe vremea cand punctele termice nu erau automatizate . de vina este si avocatul poporului de la Constanta , ca tace si de altfel nu are nici adresa de mail . se pare ca doar doi sau trei avocati teritoriali nu au adresa de mail .

Răspuns la: asa le trebuie!
Adăugat de : admirator, 12 octombrie 2013
cand a fost sa vina la vot sa scape de mascarici, au dormit... acum sa topaie, sa se incalzeasca! Au crezut minciuna ca Boc scumpeste gigacaloria si...
noni
12 octombrie 2013
Vreau sa aleg

De ce nu pot alege sursa de caldura ? De ce ma impiedica CET-ul sa ma debransez ?? Numai bete in roate, ca are nevoie de clienti de muls. Stai la bloc, ok, poti face fata cheltuielilor daca nu te jecmaneste CET-ul iarna. O sa ma debransez ilegal si sa vad cum o sa ma impiedice cineva sa aleg furnizorul de servicii. Nu e monopol. AM DREPTUL SA ALEG. Am intrebat vecinii pe scara daca vor gaze, am ramas interzis can dmajoritatea mi-au spus ca nu vor pe motiv ca 80% din ei primesc subventie si e bine asa, dar la gaze, implica investitue si raman fara ajutor. Din 20 de familii, 18 au subventie si refuza gazelw, 2 prosti printre care si eu, platim cate 900 de lei pe luna de iarna. E normal ??? Cu aceste exemplare, cu mana intinsa, gen Olguta, care se bucura ca da 40 lei la caldura, se plimba din bunavointa lu Mazare cu "troleu", primeste pui si sta de 10 ani in somaj, desi are 45 de ani, nu mai iesim noi la liman. SCOATE-TI PUTORILE LA MUNCA !!

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2726 secunde