Pentru sănătatea dv.

Bebelușul meu se irită în ultimul timp

2954
3
Bebelușul meu se irită în ultimul timp - 29novsanatate-1322580538.jpg
"Sunt mama unui bebe de nouă luni. Impresia mea este că îi schimb scutecele la timp, totuși el e mai tot timpul iritat în zonele sensibile. Când era mai mic, nu-mi făcea așa ceva. Citesc această rubrică și m-am gândit că mă puteți ajuta cu niște informații. Vă mulțumesc!".

v v v

Potrivit dr. Anca Sima, medic specialist pediatru în cadrul Clinicii Homeomed Constanța, iritația cutanată ce afectează pielea acoperită cu scutece a copiilor sub trei ani poartă denumirea de eritem fesier. Este bine să se știe că aproape toți copiii prezintă măcar o dată astfel de iritații cel puțin în primii trei ani de viață și cu precădere în jurul vârstei de nouă-douăsprezece luni, în mod special după diversificarea alimentară. Explicația este următoarea: alimentele solide din alimentația copilului modifică aciditatea scaunelor, iar de aici și până la apariția eritemului fesier este un pas foarte mic.

Cum se manifestă eritemul? Exact prin iritarea și înroșirea zonei de piele care intră în contact cu scutecele. De regulă, pentru iritații în zona fesieră, nu este nevoie să se meargă la medic. Specialista avertizează însă că în cazurile severe pot să apară vezicule sau infecții, care se pot extinde și dincolo de zona acoperită de scutece. Tocmai de aceea este nevoie de o vizită la medicul pediatru, care se va pronunța asupra tratamentului după ce va investiga cauza care provoacă iritația.

Rețineți! Păstrarea zonei de sub scutece uscată și curată poate preveni apariția iritațiilor. Există și situații, cum ar putea fi și cea de față, când chiar și măsurile stricte de igienă de care se bucură bebelușul nu sunt suficiente.

Comentează știrea

Elena
30 noiembrie 2011
Crema minune

Crema pentru eritem fesier a doctoritei Voinescu este foarte buna in astfel de situatii.Se gaseste in farmacii(in Tomis III) si nici nu este scumpa comparativ cu alte creme. Incercati-o cu incredere(si eu am folosit-o pentru copiii mei).

marcela
16 octombrie 2014
crema

crema doamnei doctor este intradevar buna,eu o folosesc de la nasterea copilului meu .

dumitru camelia
4 mai 2015
crema

Buna ziua,eu sunt dinTulcea si am avut aceasta crema preparata de dr voinescu numai ca se termina si as dori sa pot comanda intrun fel sa fie trimisa prin curier ma puteti ajuta cumva se poate comanda?multumesc

Articole pe aceeași temă

Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de bolile de piele
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cum îți arată bebe că te iubește
Pagina a fost generata in 0.4048 secunde