Medicul de gardă

Boala ce provoacă dureri în tot corpul

18044
Boala ce provoacă dureri în tot corpul - durer-1366838375.jpg
"Am fost la medicul de familie pentru că mă doare tot corpul, nu dorm, mă simt obosită, iar doamna doctor mi-a dat trimitere la reumatolog, mi-a scris la diagnostic fibromialgie. Mi-a explicat dânsa ceva, dar era aglomerație și nu și-a bătut prea mult capul cu mine. Sunt abonată la Cuget Liber, citesc această rubrică și m-am gândit că mă poate ajuta medicul cu niște informații mai pe înțeles. Vă mulțumesc, Maria". 

Doamnă Maria, chiar dacă vi se pare ciudat că ați fost trimisă la un specialist în reumatologie, dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed apreciază că medicul de familie a procedat corect. Totul, din cauză că boala care dă simptome de durere generalizată în corp, fibromialgia, are, ca simptom de bază, durerea musculară. În plus, în astfel de situații, unele zone ale corpului au hipersensibilitate, iar de aici apar și tulburările de somn și oboseala persistentă. Nu sunt excluse nici durerile de cap, deci lucrurile nu sunt simple. Iar pe fond de stres puternic și schimbări accentuate ale vremii , durerile vor fi și mai atroce. 

Totuși, nu este cazul să disperați, întrucât până acum nu vi s-a pus un diagnostic de certitudine. Pentru asta, va trebui, într-adevăr, să vă deplasați la un specialist în reumatologie, care să evalueze situația și să stabilească un tratament corespunzător, dar și o conduită de viață care să vă ajute. Una peste alta, însă, semnele acestei afecțiuni trebuie tratate cu toată responsabilitatea, pentru ca disconfortul să poată fi înlăturat sau măcar ameliorat, având în vedere că fibromialgia netratată chiar provoacă dureri la nivelul întregului corp. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3359 secunde