Rețeta zilei

Budincă de fructe

243
Budincă de fructe - c8232bbc7ca19516fa77f94da4af98e9.jpg
Ingrediente: 6 ouă mari, 150 g făină, 150 g zahăr, 150 g unt, 1/2 kg mere, cireșe, vișine, caise, 20 ml rom, 30 g griș sau pesmet, vanilie.
Mod de preparare: Merele, curățate de coajă, se rad prin răzătoarea cu găuri mari; vișinele și cireșele se rup în jumătăți și se curăță de sâmburi (sau sâmburii se scot cu cleștele special); caisele, necurățate, se taie în felii de doi centimetri grosime. Fructele se presară cu grișul sau pesmetul și se amestecă bine, imediat ce au fost pregătite, ca să le absoarbă lichidul. Zahăr nu se pune peste ele (prin topire, scoate zeama din fructe). O formă cu baza mai mare (cratiță de 2,5 l) se unge cu margarină solidă și se tapetează bine cu făină. Albușurile se bat spumă tare și se adaugă apoi zahărul tos împreună cu romul. Se bat în continuare, până se întărește din nou spuma și se adaugă apoi toate gălbenușurile și untul topit, dar rece. Se amestecă de câteva ori, prin răsturnare (cu telul), se pune toată făina cu zahărul vanilat și se amestecă ușor, tot prin răsturnare, numai de nouă-zece ori, ca să se încorporeze făina. Se deșartă jumătate din compoziție în forma tapetată, se presară repede fructele și peste fructe, restul compoziției și se nivelează. Cratița se introduce în cuptorul încălzit la foc mijlociu cu 30 minute înainte, unde se lasă circa 50 de minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute, după care se mai poate reduce focul, în cazul în care cuptorul rumenește prea tare. Când budinca este gata se trece cu cuțitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra și se răstoarnă. Se pudrează cu zahăr și se servește caldă sau rece.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Salată de hering
Pagina a fost generata in 4.8849 secunde