Rețeta zilei
Bulz tradițional
Ingrediente pentru mămăligă: 350 g mălai, 1/2 linguriță de sare, 1 litru și jumătate de apă. Ingrediente pentru bulz: 4 ouă, 50 g unt, 150 g brânză de burduf, 150 g brânză telemea.
Mod de preparare: Mai întâi, preparăm o mămăligă mai moale și fierbem ouăle. Între timp, pregătim vasul de lut, ținându-l în apă rece timp de 15 minute, după care îl ungem cu unt din belșug, astfel încât bulzul să nu se lipească de vas. Când mămăliga este gata, punem un strat format din o treime din mămăligă, peste aceasta, brânza de burduf fărâmițată cu furculița, puțin unt și două ouă tăiate în jumătate. Acoperim cu încă o treime din mămăligă și repetăm cu brânză telemea, celelalte două ouă, restul de unt și, în final, ultimul strat de mămăligă.
Mod de preparare: Mai întâi, preparăm o mămăligă mai moale și fierbem ouăle. Între timp, pregătim vasul de lut, ținându-l în apă rece timp de 15 minute, după care îl ungem cu unt din belșug, astfel încât bulzul să nu se lipească de vas. Când mămăliga este gata, punem un strat format din o treime din mămăligă, peste aceasta, brânza de burduf fărâmițată cu furculița, puțin unt și două ouă tăiate în jumătate. Acoperim cu încă o treime din mămăligă și repetăm cu brânză telemea, celelalte două ouă, restul de unt și, în final, ultimul strat de mămăligă.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Vineri, 23 Octombrie 2009
Vineri, 23 Octombrie 2009
Vineri, 23 Octombrie 2009
Vineri, 23 Octombrie 2009
Joi, 22 Octombrie 2009