Bunele maniere în intimitate

297
În secolul trecut era de neconceput ca manierele în pat să fie "reglementate" printr-un cod, însă acestea existau chiar și atunci. În prezent, s-a trecut peste această pudoare și au apărut suficiente "manuale" care explică în amănunt ce este permis și ce nu în dormitor, ce "se cade" și ce este interzis. Un exemplu este "Ghidul manierelor elegante în secolul al XXI-lea" al scriitoarei Mary Mitchell (SUA). "Când dorința vă este satisfăcută și partenerul își dă toată silința să vă facă să vă simțiți bine, nu stați ca și când ați fi o bucată de șuncă pusă la afumat, ci răspundeți-i cu aceeași drăgălășenie, ca să-l faceți să se simtă apreciat, spuneți ceva, scoateți un sunet care să-i arate că sunteți fericit(ă)", explică Mitchell. 

Este adevărat că sexul înseamnă relaxare, adrenalină, renunțare la prejudecăți, însă, în același timp, atmosfera poate fi stricată definitiv dacă unuia dintre parteneri îi lipsesc bunele maniere. Experții în astfel de situații, citați de publicația "The Times of India" și de la AskMen.com au alcătuit un top al celor mai iritante probleme de acest fel, dar și cum pot fi acestea rezolvate, cu eleganță. Alături de acestea, și sexologi românii au mai adăugat câteva norme elementare de bun-simț pe care orice partener ar trebui să le respecte, inspirate din problemele semnalate de pacienți.

Decorul dormitorului. E dificil dacă cei doi nu au gusturi comune, el fiind adeptul stilului minimalist, iar ea mai degrabă o romantică incurabilă care păstrează suvenire din toate călătoriile sau fotografii cu toți membrii familiei pe pereți. Soluția: Negociere în limite rezonabile.

Renunțarea la restricții este acceptabilă, dar inacceptabil este să fii privit de părinții partenerei în momentele cele mai fierbinți.

Anumite dorințe în timpul sexului. Indiferent ce dorește unul dintre parteneri în dormitor, important este ca amândoi să discute despre acest lucru. Nimic nu este interzis, dar, în același timp, nici nu poate fi obligatoriu.

Matinal sau pasăre de noapte. O relație în care cei doi au obiceiuri de somn diferite este una supusă încercărilor, mai ales când el vrea să stingă lumina, iar ea abia a început să urmărească un film. Soluția: Compromisul.

Stabilirea unei ore de culcare este ideală, însă, atunci când nu este posibil, partenerul pasăre de noapte ar trebui să fie cât mai discret: să citească la lumina unei lămpi de citit sau să se uite la un televizor aflat în altă cameră.

Lipsa igienei alungă cheful pentru sex și îl fac pe partenerul suferind să se gândească bine dacă relația merită păstrată. Soluția: Cei șapte ani de acasă. Este greu de deschis subiectul igienei intime, însă nu imposibil. Când partenerului, indiferent de sex, îi lipsesc cei șapte ani de acasă, atunci există puține soluții: comunicare și adaptarea celui aflat în offsaid sau despărțirea. Nimeni nu dorește să trăiască cu un sconcs. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Martie 2013
Stire din Cetățenești : Mască pentru acnee cu măr
Pagina a fost generata in 2.5914 secunde