Butelii de aragaz jegoase, comercializate într-o veselie

1753

Articole de la același autor

Scârbiți de felul în care arată majoritatea buteliilor de aragaz, oamenii lansează un SOS către Oficiul pentru Protecția Consumatorului Constanța, căruia îi propun, în calitate de apărător al intereselor cetățenilor, să intensifice controalele la centrele de vânzare: "Probabil că unii patroni le-au preluat de la deșeuri, pentru a ne prosti, că tot le merge! Ne este pur și simplu silă de ele!" (Valentina Moscu, din Constanța).

Furtunuri montate anapoda la aragaz, improvizații la instalațiile de încălzire, centrale termice fără aviz de funcționare sunt numai câteva dintre cauzele care au provocat, din nefericire, de prea multe ori, explozii în locuințe, majoritatea soldate cu victime. Pentru evitarea unor evenimente atât de neplăcute, în orice spațiu în care există mașini de gătit pe bază de gaze trebuie să se instaleze, obligatoriu, detectoare de gaze.

"Mi s-a reproșat că sunt prea mofturoasă!"
Chiar și în aceste condiții, numai gândul că agoniseala de-o viață li s-ar putea duce pe apa sâmbetei sau că și-ar putea pierde viața îi face pe oameni mult mai vigilenți atunci când se pune problema să-și preschimbe butelia de aragaz, lucru mai mult decât îmbucurător. "Sunt acuzată că suflu și-n iaurt, că sunt prea mofturoasă, dar nu este chiar așa. Sunt foarte deranjată că unii distribuitori de butelii nu se gândesc că această afacere este mult mai riscantă decât altele și vând butelii atât de degradate, încât ți-e și frică să le montezi. Eu știu că există niște reguli care trebuie respectate și de aceea propun OPC-ului să facă verificări zilnice la aceste centre de butelii, până ce o să caseze toate ciurucurile.
Eu m-am luat de câteva ori de șeful de la centrul de lângă casă, dar omul mi-a reproșat că prea mă leg de mărunțișuri, că toate buteliile sunt verificate de ISCIR, să le folosim cu încredere, chiar dacă arată mai rău!". (Ana Tudor, din Constanța).

"Crasă lipsă de respect față de clienți!"
Un alt cititor, C. Oprea, din Constanța, este extrem de nemulțumit de lipsa de respect față de clienți a unora dintre cei care comercializează butelii de aragaz: ("Este o poveste veche, ni se pun în brațe niște butelii atât de jegoase, încât ți-e și scârbă să le bagi în casă. Cred că trebuie verificate și de Sanepid, să le numere microbii. Și nu este vorba despre un caz singular, că toate sunt o apă și-un pământ! Nu-i obligă nimeni să le curețe, să le vopsească? De ce trebuie să fim desconsiderați în halul ăsta? Lor le-ar conveni să cumpere un lucru luat de nou, dar cu aspect de zdreanță?".
Prin acest semnal, cititorii noștri au dorit să atragă atenția că li se pare inadmisibil ca aceste "mici bombe din casele noastre" să nu arate impecabil și speră ca, urmare și a controalelor OPC, recipientele jegoase și degradate să dispară de pe piață, pentru totdeauna. Ar fi în interesul protecției utilizatorilor, a mediului înconjurător și a proprietății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7417 secunde