Veterinarul pe recepție

Câinii sunt afectați de caniculă (II)

307
Câinii sunt afectați de caniculă (II) - 95ee216e5a483732554f971b1708ad99.jpg
"Doar ce am primit cadou un câine, pe care chiar îl simt cel mai bun prieten al meu. Stau la curte și aș vrea să știu cum pot să-l ajut atunci când observ că suferă din cauza caniculei de afară? Vă mulțumesc!" – Victor, din Constanța.
v v v
Gheorghiță Mureșanu, doctor veterinar (S.C. GEO ANIMAVET SRL, b-dul 1 Decembrie 1918 nr. 33, Bl L19, sc. A, tel. 0241/62.98.98; 0341.415.777), apre-ciază că este foarte important ca stăpânul să-și dea seama când câinele suferă din cauza căldurii și să reacționeze în consecință, pentru a-i asigura acestuia starea de confort de care are atâta nevoie.
l Primul lucru care trebuie făcut este să mutați câinele de la soare la umbră. Dacă nu-l puteți cufunda într-o baie cu apă rece, se recomandă udarea lui cu furtunul (circa zece minute) l Ideal ar fi să-i masați cu putere pielea și toate labele, astfel încât sângele să irige corect pielea și membrele l După ce i-ați acordat primul ajutor, mergeți imediat la medic, pentru că numai el poate stabili medicația corespunzătoare aducerii temperaturii corpului la normal.
Pentru a nu se ajunge în astfel de situații, specialistul face câteva recomandări posesorilor de câini: l Nu lăsați niciodată animalul într-un loc fără pic de umbră l Dacă are blana lungă, tundeți-l vara l Asigurați-vă că are la îndemână suficientă apă proaspătă l În zilele extrem de călduroase, duceți-vă câinele să înoate l Nu lăsați niciodată câinele singur în mașină l Dați-i cu zece la sută mai puțină hrană decât de obicei și hrăniți-l în momentele mai răcoroase ale zilei, respectiv dimineața și seara.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 09 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Mâncare de ficăței
Miercuri, 08 Iulie 2009
Stire din Cetățenești : Dulceață de vișine
Pagina a fost generata in 4.0551 secunde