VOX POPULI

Campioni ai... datului la gioale!

344
Campioni ai... datului la gioale! - 5c03a1097e1c65587f2905e50f3193ee.jpg

Articole de la același autor

În loc să strângă rândurile și să se ocupe, împreună, de gestionarea crizei (așa cum o tot clamează!), politicienii români nu știu cum să-și tragă mai tare… la gioale unii altora, în speranța că "al lor prezidențiabil" va ajunge sigur la Cotroceni.

Cu toate că specialiștii români și străini au tot avertizat asupra impactului negativ al unei crize politice asupra reformelor fiscale și financiare, cititorii cred că politicienilor prea puțin le pasă de soarta... "țărișoarei" și, prin dărâmarea Guvernului cu foarte puțin timp înainte de alegerile prezidențiale, au dublat, "cu bună știință", criza economică cu una politică.

"Scoateți Guvernul
la concurs!"
"Dacă moțiunea de cenzură e legală, foarte bine au făcut că au dărâmat Guvernul Boc, e dreptul lor! Dar ce înțeleg eu acum din bătaia pe funcția de prim-ministru e că opoziția îi dă la gioale președintelui Băsescu! Exagerez cu ceva? Dacă tot vor un tehnocrat și nu cad la pace, le dau eu un pont: un prim-ministru, politic sau apolitic, nu mă interesează absolut deloc, trebuie ales prin concurs, nicidecum să fie numit de președinte. Iar tema concursului să fie programul de guvernare! Cu condiția ca el să fie supus dezbaterii publice, analizat de specialiști, iar cel care va câștiga pe bune concursul să fie lăsat să-și facă treaba, fără ca vreun partid să-și bage coada. Credeți că propunerea mea ar putea fi chiar temă pentru un re-ferendum național?" – L. Moraru, 46 ani.

Criza, să mai aștepte!
"Campanie electorală... corectă (să fim serioși!), doar asta îi interesează pe toți. Criza poate să mai aștepte, nu-i bai! Nu o spun eu, o spune opoziția la unison! Luați toate declarațiile de după căderea Guvernului și din timpul moțiunii și o să vedeți că ăsta e purul adevăr! Dacă vor guvern de tehnicieni, de ce-l vor doar până la alegeri? Până când o să fim luați de fraieri?" (Vasilian Trandafir, 32 ani).

S-au inversat sloganurile!
"Văd că politicienii au schimbat sloganul cu alt slogan, la fel de demagogic, . Păi numai pentru așa ceva vor ei un prim-ministru tehnocrat? Cum rămâne cu gestionarea crizei, cu FMI, cu nivelul valutei, cu viața noastră? Îi felicit pentru sinceritatea de a ne ține din criză în criză! – ec. Victoria Bunea, 39 ani.

Frisoane... electorale
"Eu simpatizez cu un partid care n-a intrat în Parlament, dar sper ca la parlamentarele anticipate să ajungă acolo, pentru că i se simte lipsa! – este de părere E. Timur, 29 ani (care și-ar dori să intre în politică după 35 de ani). Revenind la criza politică actuală, el le recomandă politicienilor ca în loc să-și bată capul să numească un guvern-marionetă, numai și numai pentru alegerile prezidențiale, "mai bine ar face o asociație națională care să se ocupe de gestionarea alegerilor prezidențiale și să desființeze de tot Guvernul până la alegeri! Oricum nu cred că un nou Guvern va mai fi lăsat de șacalii politici să mai facă ceva pentru țărișoara asta, indiferent cine va fi prim-ministru!".

Puțină decență politică
Mirel Tudor (59 ani), a trăit ani buni și în vechiul regim comunist, și în "ăsta neocomunist". S-a amăgit că după 1989, politica va fi una "mai corectă și mai democratică. Eu, altceva decât un război pe viață și pe moarte al orgoliilor nu văd! Nici acum, când nu mai avem Guvern legitim, nici înainte de moțiunea de cenzură! Lupta pentru prezidențiale a sărit rău de tot calul! Măcar puțină decență politică ni s-ar cuveni, dacă tot au nevoie de votul nostru!".
Dumneavoastră ce părere aveți despre noul… spectacol care se joacă pe scena politică actuală, dragi cititori?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Joi, 15 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : SFATURI
Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Ghidul creștinului ortodox
Marţi, 13 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Marţi, 13 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : SFATURI
Marţi, 13 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Pagina a fost generata in 1.9789 secunde